Į „Delfi“ kreipėsi skaitytoja, kuri papasakojo apie incidentą vienoje parduotuvėje, kurioje, jos nuomone, nesaugu vaikams.

„Vilniuje, vienoje „Lidl“ parduotuvėje neseniai buvo įrengti dveji varteliai ties įėjimu į prekybinę zoną. Visad užteko automatinių durų, jos ir liko, bet kažkam šovė į galvą idėja įrengti 2 papildomus barjerus. Poreikio tokiam „pagerinimui“ nebuvo. Tai susiję turbūt su savitarnos kasomis. Nes ten įrengti panašūs varteliai.

Spalio 8 d. ryte ėjo mažas vaikas, 2 metų, pro minėtą įėjimą. Vartai užfiksavo prie vaiko esančią mamą ir atsidarė, bet mama nespėjo įeiti, nes stovėjo toliau, bet vaikas buvo jau prie vartų, staiga jie atsidarė – trenkė vaikui per veidą, atsirado žymė ant kaktos. Vaikas verkė. Vaiko vartai turbūt nefiksuoja.

Per mažas, atsidaro vėliau, kai pamato didesnį žmogų. Mama susierzino, nuotaika buvo sugadinta. Ir tai ne pirmas vaikas taip nukentėjęs. Kam reik vartų, kurie gali sužaloti vaiką? Kokia nauda iš to? Vaizdo įrašą galite pamatyti, reikalui esant reik peržiūros. Durys atsidaro, užsidaro normaliai į šonus.

Vartai atsidaro į priekį, į vaiką, į galvą. Gali trenkti, sužaloti. Niekam tikęs sprendimas. Arba „Lidl“ išmontuoja juos. Arba reik padėti įspėjimo lentelę. Kad čia vaikai nepageidaujami, tegu sėdi namie.

„Lidl“ pasisekė, kad vaikas rimtai nesusižalojo. Kitu atveju būtų iškviesta policija, atsakingas už vartų įrengimą būtų teisiškai vertinamas. Kol kas „Lidl“ gavo įspėjimą. Jei jo neužteks, bus rimtesni veiksmai. Gal vokiško kapitalo įmonė spręs problemą. Lauksiu atsakymo, kaip ji bus sprendžiama“, – rašė skaitytoja.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė, teigė, kad įvykis užfiksuotas ir dėl saugumo bus imtasi veiksmų.

„Labai apgailestaujame šios situacijos, apie šį nutikimą esame informuoti, klientas į mus kreipėsi asmeniškai. Parduotuvė yra filmuojama vaizdo kameromis, todėl ir šis nutikimas buvo užfiksuotas. Situacija bus išanalizuota peržiūrėjus filmuotą medžiagą. Specialistai dar kartą įvertins vartelių saugumą bei imsis atitinkamų veiksmų. Dar kartą apgailestaujame dėl šio įvykio“, – rašė atstovė L. Skersytė.

Savo pasakojimus ir istorijas siųsite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)