Tie, kas ieško papildomo darbo namuose, turbūt yra matę panašaus turinio skelbimų: „Galimybė užsidirbti neišėjus iš namų, tereikia turėti kompiuterį ir internetą bei minimalų kompiuterinį raštingumą.“ Kai kur dar paminima, kad tai bus skelbimų talpinimo internete darbas. Visur pabrėžiama, kad tolimesnė informacija bus suteikiama parašius laišką tam tikru nurodytu elektroniniu adresu. Panorau pasidomėti, kas čia per darbas, ir parašiau elektroninį laišką.

Man buvo atsakyta, kad man teks talpinti, atnaujinti reklaminius skelbimus nemokamose svetainėse. Visos tikslios instrukcijos yra išdėstytos mokomojoje medžiagoje, kuri kainuoja 10 eurų – susimoki ir tau atsiunčia mokomąją medžiagą, tada ją studijuoji, mokaisi, bandai, dirbi ir uždirbi, o uždarbis priklausys nuo to, kiek tam skirsi laiko. Oficialiai niekas neįdarbina, dirbi pats sau.

Prisipažinsiu, turėjau negerą nuojautą dėl šio pasiūlymo, bet smalsumas nugalėjo, ir panorau išsiaiškinti iki galo, kas čia ir kaip veikia. Persiunčiau reikiamą sumą ir gavau instrukciją. Jeigu trumpai, darbo esmė yra talpinti į nemokamų skelbimų svetaines panašaus turinio darbo pasiūlymą, kokį apibūdinau anksčiau, konsultuoti interesantus elektroniniu paštu, o uždarbis susidaro iš parduotos „mokomosios medžiagos“ kiekio.

Kas savaitę skelbimus bei jų tekstus reikia atnaujinti ir atsakinėti į interesantų laiškus. Man atsiųstoje „mokomojoje medžiagoje“ dar buvo minima, kad šio verslo sumanytojų idėja yra „paskleisti informaciją po visa pasaulį taip suteikiant galimybę norintiems uždirbti papildomai ar tiesiog namuose“. Aš noriu paploti idėjos autoriui ar autoriams, nes vis tik tai reikėjo sugalvoti.

Bet man atrodo, kad šis „verslas“ nėra sąžiningas... Galų gale aš labai noriu sutaupyti 10 eurų tiems žmonėms, kurie neketina taip uždarbiauti, nes man savo išleistų pinigėlių truputį gaila...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Rašykite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: