Jau nuo 15-os valandos prasidėjusi šventė kvietė žiūrovus apsilankyti Panevėžio aeroklubo muziejuje ir prisiliesti prie istorijos. Vėliau veiksmas persikėlė dar arčiau lėktuvų. Miestelėnai ir šventės svečiai galėjo iš arčiau susipažinti su lėktuvais, kurie jau daug metų aeroklubo teritorijoje stovi tarsi eksponatai.

Netrukus visų akys jau krypo į dangų, mat įvairius pasirodymus ir individualius skrydžius čia demonstravo renginio dalyviai. Šventės kulminacija tapo legendinės „Lituanicos“ skrydis. S. Dariaus ir S. Girėno legendinio lėktuvoLituanica“ kopija buvo sukurta 1983 metais kuriant filmą apie Atlantą perskridusius lakūnus „Skrydis per Atlantą“. „Lituanicos“ kopija sukurta rusiško lėktuvo JAK-12M pagrindu. „Lituanicą“ pilotavo jos kūrėjas konstruktorius Vladas Kensgaila ir Sigitas Noreika.

Vėliau demonstruoti savo programos į dangų kilo ir kiti įvairaus kalibro lėktuvai. Nuo ultralengvųjų iki sunkiasvorių dangaus paukščių. Ne vieną žiūrovą iš žavesio privertė aikčioti lėtai, tačiau itin stačiai į dangų kylantys sunkieji lėktuvai. Vėliau pilotų trio lėktuvais ore paišė įvairias figūras, atliko „mirties kilpą“, stebino kitais viražais.

Kartu pakilti į dangų šventėje kvietė ne tik lėktuvų pilotai, bet ir Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai - gelbėtojai. Kiekvienas panorėjęs galėjo specialiu keltuvu pasikelti net į 44 metrų aukštį ir trumpam pažvelgti į šventę kitu kampu.