Na tebūnie, aš vadinsiu šį „pasauliocentrišką“ individą chuliganu. Žinoma, jis, o gal ir ji ne vienintelis mūsų keliuose. Tačiau jei vairuotojai vis dažniau dalinsis registratorių įrašais, tikiu, kad viešumas tokius kenkėjus iš mūsų kelių vys vis toliau.

Naivu tikėtis, kad už kiekvieno kelio ženklo ar posūkio budės policijos pareigūnas ir tokius visus iki vieno sugaudys. Kaip ir saugioj kaimynystėj, kelyje irgi svarbus dalinimaisis bei chuliganų bei kenkėjų, jau nekalbant apie žudikus viešinimas. Tai, ko gero, vienas iš demokratinės ir išmanios visuomenės privalumų – galėjimas viešinti.

Taigi 2018 m. kovo 30 d. vairuoju sau Greitosios medicinos pagalbos brigados automobilį Savanorių pr. link ir ketinu jį kirsti į Kovo 11 g. Kaune, jokios ypatingos skubos, stovime kaip ir visas srautas ir staiga prieš pat kertant sankryžą, per ištisinę juostą iš dešinės įšoka sau chuliganas su BMW v. n. HNE638. Kad išvengčiau susidūrimo, turiu spirti į stabdį, dirba ABS, o jis sau avariniu pamirksi ir viskas mat OK? Na, ne chuliganai, nesvarbu, tai greitosios automobilius, kaip šis, ar ne, kodėl vis dar turime kelyje būti nesaugūs?

Dar prisiminkime, kad greitosios automobilyje būna ir ligonis. Tai kaip šitam ar kitam chuliganui atrodo kas įvyksta viduje spyrus į stabdį?

Tikiuosi šį ir kitus įvykius atitinkamai įvertins ir pareigūnai, nes nereikia pamiršti dalintis ne tik su visuomene, bet ir su epolicija.lt

Saugių kelionių.