Kraupi BMW avarija Kaune, Kleboniškio miške, sukrėtė atsitiktiniais liudininkais tapusius pro šalį vienu automobiliu važiavusius žmones. DELFI parašęs Marius J. laiške nespėlė pasipiktinimo žmonių elgesiu – aplinkiniai, užuot padėję į avariją patekusiam BMW vairuotojui, mieliau fotografavo.

„2014 metų, rugpjūčio 1 diena, Kaunas. Važiuojame su draugais link Kleboniškio ir staiga visų žvilgsnis nukrypo į kairę pusę – į visiškai sumaitotą mašiną, kuri prieš kelias akimirkas atsitrenkė į medį. Vairuotojas prispaustas, viena iš jo artimųjų, mergina, atvažiavusi su kitais artimaisiais, pribėgusi prie mašinos rėkia ant vairuotojo jį keikdama. Aplinkiniai žmonės tik žiūri arba filmuoja, – dalijosi DELFI skaitytojas Marius J. – Merginą nuvijome nuo automobilio, o su draugu kalbinome sužeistąjį, kad neprarastų sąmonės“.

Skaitytoją Marių J. sutrikdė policijos pareigūnų elgesys. Anot jo, pareigūnai neskubėjo prieiti prie sužeistojo, o kai priėjo, bandė pajudinti žmogų, nors skaitytojo nuomone, žmogui galėjo būti pažeistas kaklas ar stuburas – tokiu atveju nerekomenduojama judinti nukentėjusiojo.

Laišką parašęs Marius nurodė, jog kai atvyko ugniagesiai, jie dar kurį laiką stebėjo gelbėtojų darbą, tačiau netrukus išvažiavo.

Visgi prie Kauno pilies „Iki“ jam su bičiuliais teko gelbėti sužeistą vyrą.

„Kai išėjome apsipirkę, pamatėme kitoje gatvės pusėje į medį atsirėmusį susmukusį vyrą, kuris laikėsi susiėmęs uz rankos. Ranka buvo perpjauta gilia žaizda. Iš karto nubėgau prie mašinos, kad surasčiau, kuo užveržti žaizdą - kraujas bėgo „upeliu“. Paėmęs virvutę grįžau prie sužeistojo. Jam ant rankos jau buvo uzdėtas diržas, kuris buvo užverštas. Aplinkiniai žmonės tik žiūrėjo kas vyksta, o kraujas bėgo lygiai taip pat“, – pasakojo apie savo keistą dieną Marius J.

Skaitytojas dėstė, kad užveržė diržą ir pakėlė vyro ranką. Tuomet padedamas draugo dar užrišo atsineštą iš automobilio virvutę. Kol atvyko medikai Marius J. su draugu pakaitomis laikė iškėlę vyro ranką.

Atvykusi greitosios felčerė prispaudė prie žaizdos bintą, šis iš karto nusidažė raudonai. Medikei paprašius palaikyti prispaustą tvarstį, aplinkiniai tik filmavo mobiliaisiais telefonaus.

Padėti medikei paragino ir Mariaus J. draugas, tačiau žmonės ir toliau nereagavo.

„Supykęs užrėkiau ant greitosios vairuotojo, kad ateitų palaikyti binto, tik tuomet jis neskubėdamas atėjo pagelbėti. Man pačiam pradejo skaudėti rankas suteikiant pagalbą“, – pasakojo laiške Marius J.

DELFI skaitytojas pasakojo net atvykus medikams neskubėjęs pasitraukti ir padėjo organizuoti pagalbą sužeistam vyrui – paprašė netoliese buvusių pareigūnų pagalbos, padėjo žmogų įkelti į neštuvus ir tik tuomet, kai vyras buvo įkeltas į greitosios automobilį, Marius J. nuėjo į parduotuvę nusiplauti krauju aptaškytų savo rankų.

Kaip jaučiasi sužeistasis? Ši mintis Mariaus J. neapleido, tad jis su draugais nuvažiavo į Kauno klinikas. Čia jiems teko papasakoti gydytojai visą istoriją, kad sužinotų, kaip jaučiasi sužalotas vyras.

„Kai papasakojome visas įvykio aplinkybes, gydytojos veide pasirodė šypsena ir ji nuoširdžiai padėkojo, kad padėjome išgelbėti žmogaus gyvybę, – pasakojo Marius J.

Jis sužinojo, kad žmogus operuojamas, nes prarado daug kraujo ir viskas galėjo baigtis jo mirtimi.

"Po šių įvykių išėjome pakylėti“, - rašė Marius J.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)