Norėdamas padėti išsklaidyti mitus apie BMW vairuotojus, jis savo nuomonę išsakė atsakydamas į DELFI pateiktus klausimus.

- Ar turite statistiką, koks jūsų fanų klubo autoparko vidutinis amžius?

- Tokios statistikos niekada nevedėme. Mūsų klubo nariai turi labai įvairių automobilių – nuo klasikinių iki metų senumo. Todėl tas vidurkis nebūtų tikslingas. Be to, ne automobilio amžius yra esmė vairuojant, o jo techninė būklė.

- Ar dalyvaujate (klubo nariai) kokiuose nors saugaus vairavimo mokymuose ar kitose panašaus pobūdžio priemonėse?

- Kiekvienas asmeniškai stengiamės dalyvauti kuo įvairesniuose renginiuose. Vieni susiję su saugiu eismu, kiti – su vairavimo įgūdžių tobulinimu ir panašiai.

- Ar patys inicijuojate kokias nors saugaus eismo akcijas ar kitus panašaus pobūdžio renginius?

- Taip, rengiame keletą renginių per metus, kur akcentuojamas saugas greitis. Taip pat renginiuose būna ir įvairių sportinių rungčių, kurių metu kiekvienas gali pasitobulinti savo įgūdžius. Be to, stengiamės rengti ir saugaus eismo akcijas kartu su moksleiviais

- Kodėl Jūsų manymu BMW ir avarijos tampa beveik neatsiejami žodžiai kiekvieno savaitgalio žiniasklaidos antraštėse?

- Šiuo klausimu turiu tokią savo nuomonė – kadangi nuo senu laikų BMW automobilis – „banditų“ ir panašaus sluoksnio automobilis, tai jis yra labai akcentuojamas. Aišku, tai galingi automobiliai, varomi galiniais ratais, kuriuos reikia turėti įgūdžių, norint suvaldyti. Tačiau ne visi tai supranta ir pasekmės yra labai skaudžios.

- Kas Jūsų manymu padėtų pažaboti jaunų vairuotojų neatsakingą elgesį už vairo?

- Manau, atsakingesnis vairuotojų ruošimas. Galbūt net būtų reikalingi psichologiniai kursai ar kažkas panašaus, kad jauni vairuotojai suprastų, kad jie atsakingi ne tik už save, bet ir kitus aplinkinius žmones. Na, ir manau, mūsų visuomenei dar reikia suprasti, kad ne gatvėse reikia įrodinėti savo vyriškumą. Tam yra specialios trasos, renginiai. O gatvėmis turime važiuoti taip, kad niekas nenukentėtų.

DELFI primena, kad BMW automobilių vairuotojai itin pradėti kritikuoti po to, kai spalio 18 d. BMW automobilį vairavęs vaikinas rėžėsi į stotelę sostinėje, sužalodamas žmones. Likus kelioms valandoms iki avarijos, jis socialiniame tinkle šalia „BMW M3“ nuotraukos buvo pateikęs prierašą „Laikas pažadinti žvėriuką".

Kitą sekmadienį – spalio 25 d. – Vilniuje, Jonažolių g. 1, kitas jaunuolis, vairavęs BMW, trenkėsi į stotelę prie prekybos centro. Po šių įvykių internete pradėjo plisti įvairūs memai apie BMW vairuotojus.

Norite pasidalinti savo nuomone? Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)