Renginio pradžią paskelbė mišrus choras „Sugrįžki į jaunystę“, vadovaujamas R. Zdanavičienės. Jie atliko kelis smagius kūrinius.

Ilgametė Birštono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Julija Senavaitienė pasidžiaugė gausiai susirinkusiais nariais ir svečiais, papasakojo, kaip kūrėsi ši draugija, kokia veikla ji užsiima, pristatė narių laisvalaikį ir nuveiktus darbus.

Pirmininkė padėkojo savivaldybės vadovams, tarybos nariams ir Lietuvos neįgaliųjų draugijai už paramą ir bendradarbiavimą. Tylos minute ji paragino pagerbti jau kartu nebesančius draugijos narius.

Sveikinimo žodžius tarė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, šviesaus atminimo Seimo nario Juozo Palionio žmona ir sūnus, Lietuvos neįgaliųjų draugijos, Prienų globos namų, Birštono NVO, Nemajūnų dienos centro, „Sodros“ Prienų skyriaus, Kauno sergančiųjų išsėtine skleroze draugijos atstovai, „Tulpės“ sanatorijos direktorė.

Merė įteikė padėkas ne tik draugijos pirmininkei Julijai Senavaitienei užilgametį besąlygišką rūpestį, atsidavimą, atjautą ir nuoširdų darbą neįgaliųjų labui, neišsenkantį entuziazmą ir begalinį norą judėti į priekį bei niekada nepasiduoti, bet ir dar trims jos narėms: Irenai Padriezienei – už nuoširdų rūpestį, atsidavimą ir besąlygišką pagalbą neįgaliesiems ir didelių poreikių pensinio amžiaus žmonėms, Onai Kabašinskaitei – už nuoširdų ir pasiaukojamą darbą neįgaliųjų ir didelių poreikių pensinio amžiaus žmonių labui, Marijai Kučinskienei – už dvasinį palaikymą ir atsidavimą Geležūnų kaimo neįgaliesiems ir didelių poreikių pensinio amžiaus žmonėms.

Draugija pasveikino vyriausią savo narę – 100 metų sulaukusią Marijoną Vaivadienę ir jauniausiąją – 5 metų Ūlą Aksanavičiūtę. Draugijos narių pagamintomis puokštėmis apdovanoti ir kiti šiemet savo gimtadienius šventę nariai.