Svečius savivaldybėje priėmė merė Nijolė Dirginčienė ir mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius. Taip pat dalyvavo Lietuvos kurortų asociacijos direktorė Jurgita Kazlauskienė, „Tulpės“, „Versmės“. „Karališkosios rezidencijos“ atstovai, Birštono verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas.

Sankt Peterburgo 40-oji miesto ligoninė specializuojasi teikiant reabilitacines paslaugas žmonėms po sunkių susirgimų, todėl svečiai domėjosi galimybėmis tokius pacientus atsiųsti į Birštono sanatorijas, kur ligoniams siūlomos kokybiškos paslaugos, diskutavo, kaip spręsti bendradarbiavimo juridinius klausimus.

Po susitikimo savivaldybėje, svečiams buvo aprodytas kurortas, supažindinta su sanatorijomis ir jų veikla, jie patys išbandė kai kurias procedūras, lankytasi kitose apgyvendinimo įstaigose. Svečiai buvo maloniai nustebinti „Karališkąja rezidencija“ ir jos teikiamomis paslaugomis.

Vizito metu pasirašytas susitarimas tarp „Tulpės“ sanatorijos ir Sankt Peterburgo 40-osios miesto ligoninės vystyti bendradarbiavimą. Kitais metais į Birštoną planuoja atvykti didelė gydytojų delegacija iš Sankt Peterburgo.

Ateityje šiame mieste planuojama surengti Birštono dienas, kuriose galės dalyvauti visų kurorto apgyvendinimo įstaigų ir sanatorijų atstovai. Manoma, jog tai bus abipusiai naudingas sprendimas.