„Taip sakantieji yra neteisingai informuoti, – sako gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ vadovė Vesta Auškalnienė. – Tiek Vilniuje, tiek Kaune, mano žiniomis, ir kituose Lietuvos miestuose, savivaldybės lėšų beglobių gyvūnų sterilizacijai neskiria. Savivaldybės finansuoja jų žudymą“.

„Lesės“ duomenimis, nė viena savivaldybių užsakymu gyvūnų gaudymo ir karantinavimo paslaugas teikianti bendrovė nevykdo sterilizavimo programų. Jas įgyvendina tik savanoriškos gyvūnų globos organizacijos. Lėšas šiems darbams aukoja gyvūnų mylėtojai, tam naudojami paskirti 2 pajamų mokesčio procentai, labdaringų užsienio gyvūnų globos organizacijų parama.

„Išties labai skaudu skaityti, kad mes švaistome, piktnaudžiaujame valstybės lėšomis, - apgailestauja V. Auškalnienė. – Mes jų negauname nė cento – išgyvename tik gerų žmonių dėka. Už savo darbą taip pat negauname jokio atlygio“.

Pasak „Lesės“ atstovės, jų veikla ne tik nieko nekainuoja valstybei, bet netgi duoda finansinės naudos. Sterilizuoti gyvūnai nesidaugina, todėl savivaldybėms nereikia leisti pinigų jų gaudymui, karantinavimui ir žudymui.