DELFI skaitytojai jau ne kartą stebėjosi ir rudakepurių dydžių. Į portalą kreipusis skaitytoja Ligita sako šiemet radusi tikrą baravyką gigantą. Grybauti mėgstanti moteris sakė anksčiau tokio dydžio baravyko nemačiusi – nuotraukoje matosi, kad jo kepurė yra bene dviejų delnų pločio.

„Grybas nesukirmijęs, buvo puiki trinta grybų sriuba, - džiaugėsi Pravieniškių miške jį radusi Ligita. - Radom ir baravykų, ir šilbaravykių, bet šitas buvo gigantas, tikrai pirmą kartą gyvenime tokį mačiau“.
Kitą DELFI skaitytoją nustebino ne rasto baravyko dydis, o vieta, kur šis auga. Jo atsiųstoje nuotraukoje grybas pūpso ant skruzdėlyno. „Tokį vaizdelį radau Zarasų rajono miške, netoli Mergežerio ežero. O už skruzdėlyno dar radau dvidešimt septynis baravykus“, - rašė jis.

DELFI skaitytojai dar liepos pabaigoje pradėjo stebėtis šiemet miškuose priaugusiais baravykais: jų itin gausu, stebina ir didžiulis grybų dydis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)