Apsidairius, nepaisant paros laiko, visur aplink katės – dauguma ligotos, pūliuojančiomis akimis, iš paskos joms lekia maži ir didesni kačiukai – praktiškai visi ligoti. Po automobiliais guli tie, kurių užnugaryje stovi giltinė, o po krūmais gali aptikti dar vis besikabinančius į gyvenimą beglobius.

Iš šios gatvės jau gelbėjome katinukus: viena mažylė buvo nuplėšta pėda, kiti - plaučių uždegimu sergantys, dar vienas kitas, turintis puokštę ligų. Esame gavę šimtus pranešimų, kad šioje gatvėje įstrigę mažyliai po automobilių variklių dangčiais (baisu įsivaizduoti, kiek jų buvo sutraiškyta, kiek jų išvažiavo ir žuvo po ratais), taip pat kreiptasi dėl užkaltų, užmūrytų po laiptinių laiptais kačiukų..Norint suvaldyti ar bent kažkiek pakeisti šį pragarą, reikalinga 50 žmonių brigada, kuri metus ar kelis dirbtų vien tik šioje gatvėje!

Visai neseniai sulaukėme dar vieno pranešimo apie krūvą sergančių kačių, kasdienes mirtis, daugybę nesterilizuotų kačių. Bet paskambinęs žmogus akcentavo vieną mažylį, kuriam labai labai blogai. Savanorė nuvažiavo „tik nufotografuoti“ to nelaimėlio, nes esame apsikrovę tiek ligonių, kad visus išgydyti ir išdovanoti užtruksime amžinybę, jau nekalbant apie finansines bėdas... Tad apie naujų gyvūnų priėmimą nebuvo nė kalbos.

Geriau ten nevažiuoti ir nematyti viso to siaubo. „Pakyskinus“, ieškant to mažiausio, vargšiausio, link savanorės pradėjo slinkti dešimtys mažų kačiukų ir paaugliukų užpūliavusiom akim, nesiorientuojančių aplinkoje, apsisnarglėjusių, sudžiuvusių, išbadėjusių, surijusių blusų ir kitų parazitų. Kaip gi jiems padėti? Suprasdama, kad palikti nematantys gyvūnai žus palindę po ratais arba labai greitai neteks abiejų akių dėl negydymo, nesusivaldė ir tragiškiausius ligoniukus susipakavo kartu su savim..

Taigi turime 6 naujas būtynes, kurių laukia ilgas gydymas. Trys nuostabios pūkuotos mergytės ir trys berniukai. Nedelsiant pradėtas gydymas antibiotikais, vitaminais, lašais į akis. Tikimės, kad visi pasveiks ir jau netrukus galėsime ieškoti jiems tikrų namų.

Taip, galime patys sau moralizuoti, kad yra pilna sveikų, kuriems nereikia finansinių resursų, kurie greičiau rastų namus, vis apsikrauname tais, kurių šansai būti laimingais - mikroskopiniai. Tačiau šiuo atveju viskas tikrai išgydoma, todėl apie migdymą negali būti net minčių. Tik bėda, kad visa tai kainuoja klaikiai daug laiko ir pinigėlių. Galbūt kada nors išmoksime vertinti savo galimybes ir vadovausimės sveiku protu - visų vis tiek nepavyks išgelbėti. Tačiau, žinant, kad gyvūnas kenčia, vargsta, miršta, negali tiesiog praeiti pro šalį, negali užsimerkti. Reikia priimti sprendimą: nutraukti kančias arba padovanoti šansą, pasmerkiant save milžiniškai atsakomybei gydymo, globos spąstuose. Bet susikūrėme tikrai ne tam, kad visą savo laisvalaikį važinėtumėm ir rinktumėm ligonius, tada kalnus jų eutanazuotumėm. Todėl viskas labai sudėtinga, komplikuota ir mums vieniems neįveikiama.

Kviečiame prisidėti prie šių nelaimėlių gydymo. Reikalingos krūvos vaistų, lašų į akis, spec. kokybiškas labai geras maistas, vaistai nuo parazitų. Jau dabar jiems išleista beveik 1000 Lt ir skola dar tikrai augs! Jūsų parama labai reikalinga. Bandysime bent kažkiek keisti ten situaciją, bet nepažadame, kad pavyks tą padaryti artimiausiu metu. Juk ir vėl prisirinkome ligonių, todėl visas laikas skiriamas jiems..

Taip pat kviečiame visus, galinčius ir norinčius susiburti tvarkyti tą gatvę: reikia žmonių, kurie gaudys, vežios, perlaikys po operacijos sterilizuotas kates. Jei suburtumėm tokių žmonių, galima būtų pradėti, pamažu judėti į priekį, sterilizuojant katinėlius. Pasistenkime užgesinti tą pragarą drauge. Ačiū!

Skambinkite: +370 615 58898; +370 689 73782 (VšĮ „Rainiukas“)
Rašykite: info@rainiukas.lt