Po 270 kilometrų, iš kurių 70 km buvo važiuojami trasomis, 11-os greičio ruožų ir atkaklios kovos Baltarusijos ralio čempionato pirmo etapo nugalėtojais tapo lietuviai Vaidotas Žala ir Dainius Alekna. Jie artimiausią konkurentą, Anatolijų Šimakovskį ir Anatolijų Okolovičių aplenkė 21,7 sekundės. Vienas greičio ruožas buvo važiuojamas tris kartus, kiti greičio ruožai - dukart.

Plačiau apie varžybas paprašytas papasakoti nugalėtojų ekipažo šturmanas, panevėžietis Dainius Alekna sakė, kad baltarusiai lietuvius priėmė itin svetingai. Nors ralio išvakarėse oro sąlygos ir keliai buvo idealios būklės, naktį gamta iškrėtė staigmeną. Gausiai pasnigus kitą rytą ralio trasomis lenktynininkams skrieti buvo kur kas sudėtingiau. Iškart po vieno geriausių Baltarusijos ekipažų -Anatolijaus Šimakovskio ir Anatolijaus Okolovičiaus startavę lietuviai pirmąjį greičio ruožą lyderiams pralaimėjo 3,3 sekundės. Dainius Alekna tvirtino, kad gavus aukštą startinę vietą teko „valyti kelią“, o tai greičio lyderiaujantiems ekipažams nepridėjo. Tačiau jau antrojo greičio ruožo finiše paaiškėjo, kad Vaidotas Žala ir Dainius Alekna oponentams, sportininkų žargonu tariant, „įvežė“ 9 sekundes.

Sekančiuose greičio ruožuose lietuviai stabiliai didino savo persvarą ir kiekvieno greičio ruožo finiše fiksuodavo keliomis sekundėmis geresni laiką, nei Baltarusijos favoritai. Tiesa, aštuntame ir devintame greičio ruožuose, atitinkamai aštuoniomis ir dviem sekundėmis buvo greitesni baltarusiai, tačiau likusius du „dopus“ lietuviai įveikė greičiau, taip užsitikrindami pergalę klasėje B12 ir absoliučioje įskaitoje.

Ant prizininkų pakylos taip pat užlipo Darius Biesevičius su šturmane Tatiana Cyrfa. Jie bendroje įskaitoje ir klasėje finišavo treti. Šeštą vietą užėmė Vilmantas Pupius ir Gediminas Račas. Devintoje vietoje absoliučiai finišavę Valerijus Murnikovas su Linu Pilypavičiumi, dviejų varomųjų ratų gretose pelnė trečią vietą. Beje, šis ekipažas susikūrė tik prieš pusmetį, ir su kiekvienomis varžybomis po truputį greitėja. Verta pažymėti, kad sportininkai neturi didelio mechanikų būrio, tad daugelį pasiruošimo raliui darbų atlieka patys.

Valerijus Murnikovas po varžybų socialiniame tinklapyje rašė: „Trasos buvo labai sunkios dėl pliusinės temperatūros ir daugybės iškritusio sniego...Važiuojant antrą kartą tuo pačiu greičio ruožu savo laiką gerindavom nuo 15 iki 21 sekundes“. Andrejus Goloborodko ir Gediminas Saudargas varžybas baigė aštuntoje vietoje ir klasėje liko šešti. Kiek nepasisekė panevėžiečių Arūno ir Manto Vaičiūnų šeimyniniam duetui.

Viename iš greičio ruožų ekipažo automobilis išslydo iš trasos ir užstrigo pusnyse. Automobilį ant kelio sugrąžinti pavyko tik žiūrovų dėka. Nors „Subaru Impreza WRX STI“ ir nenukentėjo, tačiau Arūnui ir Mantui Vaičiūnams ambicijas užlipti ant nugalėtojų pakylos teko palaidoti. Tačiau sportininkai garbingai finišavo, ir nors pusnyse praradę marias laiko jie į finišą atvyko paskutiniai, organizatoriai jiems įteikė paguodos taurę. Į lyderių gretas po pirmų keturių greičio ruožų taikėsi ir Aleksas Sevirchukovas su Gediminu Celiešiumi, tačiau jiems varžybos penktajame greičio ruože baigėsi avarija.

Praeityje incidentais ralio trasose garsėjęs vairuotojas Vaidotas Žala, pastaruoju metu šturmanauti pasikvietęs Dainių Alekną, įgavo stabilumo ir varžybose ne tik startuoja, bet ir sėkmingai finišuoja. Dainius Alekna šturmano karjerą pradėjo dar 1994-aisiais, ir stenogramą yra skaitęs gerai žinomiems lenktynininkams tokiems kaip Rokas Lipeikis, Evaldas Čirba, Arūnas Vaičiūnas ir Giedrius Notkus. Prieš keletą metų Dainius Alekna pripažintas Lietuvos automobilių sporto meistru.

Baltarusijos ralio čempionato pirmojo etapo nugalėtojai Vaidotas Žala ir Dainius Alekna, paklausti apie planus važiuoti visame Baltarusijos čempionate atsakė, kad, deja, sudalyvauti pavyks ne visose varžybose. Antras etapas Baltarusijoje vyks gegužės 12 dieną, tačiau tądien Lietuvoj sportininkai rikiuosis startui Vilniaus ralyje. Kiti Baltarusijos ralio etapai vyks Lietuvoje, nes „300 lakes rally“ ir „Classic rally“ bus vedama ir Baltarusijos čempionato įskaita. Dar vienas etapas numatytas Ukrainoje.

Lietuvių garbę Baltarusijoje gynė Vaidotas Žala, kuriam talkino Dainius Alekna (Subaru Impreza WRX STI), Arūnas ir Mantas Vaičiūnai (Subaru Impreza WRX STI), Valerijus Murnikovas ir Linas Pilypavičius (BMW 325), Andrejus Goloborodko ir Gediminas Saudargas (Subaru Impreza WRX STI), Aleksas Sivirchukovas su šturmanu Gediminu Celiešiumi (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Vilmantas Pupius ir Gediminas Račas (Renault Clio) bei Darius Biesevičius su Tatiana Tsyrfa (Mitsubishi Lancer Evo VIII).