DELFI skaitytojas papasakojo patekęs į kuriozišką situaciją, bandydamas parduoti automobilį. Viename internetiniame portale jis patalpino skelbimą apie parduodamą transporto priemonę ir susilaukė susidomėjimo iš Latvijos piliečių.

Sutaręs jiems automobilį parduoti, vyriškis balandžio 20 d. kreipėsi į VĮ „Regitrą“ tam, kad išregistruotų automobilį. Pasak DELFI skaitytojo, vykdant šią procedūrą, darbuotojas įvėlė klaidą ir automobilio numeriai buvo pažymėti kaip pavogti.

Taigi, nutiko taip, kad iš automobilį įsigijusių latvių, norint jį įregistruoti, buvo konfiskuoti automobilio dokumentai, nes neva numeriai buvo vogti, ir nurodyta, kad į Lietuvą bus išsiųsta užklausa dėl numerių panaudojimo.

Vyras kreipėsi į VĮ „Regitra“, ir nors vėliau darbuotojas klaidą ir ištaisė, automobilio numeriai kaip vogti atsirado ir policijos duomenų bazėje.

Ketvirtadienį kalbėjusis su skaitytoju, jis sakė, kad jam buvo nurodyta, kad jo parduoto automobilio numeriai vis dar policijos registre pažymėti kaip vogti. Skaitytojos piktinosi dėl tokios VĮ „Regitra“ klaidos ir jam sukeltų nepatogumų.

DELFI kreipėsi į VĮ „Regitra“ atstovę spaudai Laimutę Užupę, kuri patvirtino, kad skaitytojui išregistruojant automobilį iš tiesų buvo įsivėlusi klaida.

„Pareiškėjas 2015 m. balandžio 20 d. kreipėsi į VĮ „Regitra“ Kauno filialą su prašymu išregistruoti „Volkswagen Golf“ automobilį, nurodydamas, kad jį pardavė Latvijoje gyvenančiam asmeniui kartu su registracijos numeriais ir registracijos liudijimu. Deja, išregistruojant automobilį informacinėje sistemoje per klaidą atliktas įrašas, jog registracijos numeriai prarasti”, – teigė ji.

Pasak L. Užupės, ši klaida nedelsiant ištaisyta ir apie tai pranešta Latvijoje transporto priemones registruojančiai Latvijos kelių eismo saugumo direkcijai (CSDD), kuri balandžio 21 d. automobilį Latvijoje įregistravo ir išdavė naujus registracijos dokumentus”, – sakė L. Užupė.

Ketvirtadienį kreipusis į Kelių policijos valdybos nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus viršininkę Laurą Salokaitę, ji nurodė, kad policijos duomenų bazėje jau pataisyta, kad numeriai nėra vogti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)