Vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip apie 8 val. ryto Ukmergės g. autobusams, taksi automobiliams, bei vairuotojams, vežantiems 4 ar daugiau žmonių skirta juosta važiuoja daugybė automobilių, atsiuntė DELFI skaitytojas Arnoldas.

Įsižiūrėjus galima pastebėti, kad autobuso juosta važiuoja ir automobiliai, kuriuose nėra keturių ar daugiau žmonių - tai reiškia, kad jie šia juosta važiuoti negali.

„Ukmergės gatvė į centro pusę. 8 valanda ryto rugsėjo 12 dieną. Pabandykite atspėti, kurie iš šių automobilių - taksi arba viešojo transporto? Kam reikalinga viešojo transporto juosta, jeigu jos praktiškai nepaisoma? Jeigu jau įvedė naujas taisykles, tai padarykite, kad jų būtu laikomasi. Ar čia tik savivaldybė užsidėjo sau pliusą, o toliau nebe jų reikalas?“, - piktinosi skaitytojas.

DELFI primena, kad A raide pažymėtose, maršrutinio transporto juostose galima važiuoti ir elektromobiliams bei tradicinėms transporto priemonėms su keturiais ir daugiau eismo dalyvių. Leidimas galios tose visuomeniniam transportui skirtose juostose, kurios yra papildomai paženklintos 4+ arba elektromobilio ženklu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)