Į DELFI kreipėsi skaitytoja Urtė, pasakojusi, kad rugpjūčio 14 d. internetu pasipildė studento nuolatinį už 20 Lt, o rugpjūčio 15 d. jį aktyvavo. „Komposteryje rodė, kad nuolatinis galios iki rugsėjo 14 d. Rugpjūčio 21 d. važiavau autobusu ir kontrolės patikros metu kontrolierius pareiškė, kad mano kortelė visiškai tuščia ir paprašė duoti dokumentą. Daviau pažymėjimą, o jis tik nuėjo toliau tikrinti keleivių, prisimena ji. – Man teko išlipti iš autobuso ir laukti, kol jis išeis, nemaloni situacija, kai visi žmonės spokso į tave. Mane nuvedė į autobusiuką, kuriame buvo pilna neadekvačių žmonių, teko laukti apie 30 min., gavau baudą – 30 Lt., pavėlavau į darbą“.

Mergina sakė, kad nuėjusi į darbą iškart paskambino į informaciją išsiaiškinti situacijos.

„Ko galėjau tikėtis? Gavau atsakymą, kad mano bilietas yra neaktyvuotas (...), informacijoje pareiškė, kad kontrolierių aparatai nerodo, ar jis papildyta, jeigu neaktyvavai. Nors visada kontrolieriai pasako: jūs neaktyvavote bilieto, bet mano situacija buvo kitokia. Paklausiau, tai ką man dabar daryti? Atsakė – susimokėti baudą. Ką aš gavau? Nemalonią situaciją, pavėlavimą į darbą, ir 30 Lt baudą. Už ką?“, - piktinosi skaitytoja.

DELFI kreipusis į SĮ „Susisiekimo paslaugas“, buvo nurodyta, kad skaitytoja bilietą aktyvavo tą pačią dieną, kai jo galiojimas dar nebuvo pasibaigęs.

„Minima keleivė papildė bilietą internetu 2014-08-13 08:41:17, glaudė tą pačią dieną du kartus, tačiau bilietas negalėjo būti aktyvintas, nes dar galiojo senasis iki 2014-08-14. Keleivė turėjo glausti 2014-08-15, kad aktyvinti bilietą. Keleivės teigimu ji matė, kad bilietas aktyvavosi ir rodė galiojimą iki rugsėjo 14 d. Mano įsitikinimu keleivė pastebėjo tik dieną t.y. 14 d. tačiau neatkreipė dėmesio į mėnesį, ką ir rodo mūsų duomenų bazė“, - situaciją pakomentavo įmonės atstovas Nerijus Tamulevičius.

Pasak jo, kontrolierių prietaisas nemato pinigų likučio/įnešimo, jei kortelė papildyta internetu ir neaktyvinta, tačiau, vienaip ar kitaip, dėl papildytos ir neaktyvintos kortelės keleiviams mažesnių baudų nenumatytą. N. Tamulevičius pabrėžė, kad į DELFI kreipusis skaitytoja buvo nubausta teisėtai.

Susidūrėte su viešojo transporto bėdomis? Norite pasidžiaugti šia sistema? Pasidalinkite savo pasakojimu el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Viešasis transportas“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)