Nieko nelaukusi nuvykau į pirmąjį susitikimą, kurio tikriausiai niekada neužmiršiu. Spaudė šaltukas, žemė buvo nuklota sniegu. Iš po medinės terasos grindų nedrąsiai žvelgė dvi akytės – šiek tiek išsigandusios, šiek tiek pasimetusios, bet kartu taip ieškančios šilumos, pasitikėjimo ir meilės. Vos paėmusi ją į rankas, supratau – nuo šiol tai mano geriausia draugė.

Tekila – toks tuomet buvo jos vardas, kuris man pasirodė visai netinkamas tokiam švelniam pūkuotukui. Dar jai būnant pas laikinuosius globėjus, galvoje jau sukosi mintis apie naują vardą, kol kas niekur negirdėtą, bet labai mielą – Pliuškė. Su vardu neprašoviau pro šalį. Žodynai aiškina, kad žodis „pliuškė“ reiškia vėjavaikiškumą, o mano mergytė - tikra nenuorama.

Keisčiausias ir labiausiai mane stebinantis jos pomėgis – maudynės. Ežeras arba tvenkinys jai yra didžiausias džiaugsmas, vos tik pasitaikius progai ji bėga plaukioti. Dar neteko matyti kito šuns, taip mėgstančio vandenį ir plaukiojimą.

Pliuškė yra ganėtinai paklusni ir labai protinga kalytė. Kartais atrodo, kad žiūri į tave ir taip nori kažką pasakyti. O jau draugiškumas... Kiti šunys ir katinai yra pagrindiniai žaidimų partneriai, tiesa, katinai nenoriai su ja žaidžia, gal bijo. Smagiausia tai, kad Pliuškė puikiai sutaria su vaikais, niekada nerodo jokios agresijos ir jokio nepasitenkinimo net tuomet, kai vaikai ją šiek tiek „pakankina“.

Aišku, pasitaiko ir šunybių, kurias ji iškrečia, pavyzdžiui, po namus išnešiotos šiukšlės arba iš orkaitės ištraukta ir suvalgyta vakarienė, bet kai grįžęs pamatai tas dideles akis, kurios tavimi pasitiki, net nekyla mintis pykti arba bartis.

Labai džiaugiuosi, kad nesugalvojau pirkti veislinio gyvūno. Dabar, turėdama ją, žinau, kad mano šuo išskirtinis ir niekur nesurasi kito tokio paties augintinio. Tiesiog gera žinoti, kad mano geriausia draugė yra vienintelė ir nepakartojama.

Startavo projektas „neBrisius.lt“, ir Tu gali būti jo dalimi! VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradeda analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu bus fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Beje, tapti projekto partneriais siūlyta ir gyvūnų globos prieglaudoms, tačiau joms gerosios praktikos sklaida nepasirodė svarbi.

Norinčius tapti projekto dalimi – pasidalinti istorija apie pasikeitusį gyvūnų gyvenimą patekus į Jūsų namus – prašome užpildyti anketą, ir mes su Jumis susisieksime.
Laimingų istorijų dalyviai (šeimininkai su augintiniais) bus fotografuojami penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Mažeikiuose.

Taip pat prašome atsiliepti fotografus ir žmones iš kitų miestų, norinčius ir galinčius prisidėti prie projekto įgyvendinimo – fotografuoti arba padėti rengiant fotosesijas.

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.