Pastaruoju metu mes matome tik parodomąsias akcijas savaitgaliais Vilniuje, kurios aprašomos visuose portaluose, rūpinimąsi automobilių pirkimu, taip pat atkreipiau dėmesį, kad labai aktyviai stabdomi automobiliai su užsienietiškais numeriais (labai įdomu kodėl, nors, manau, daugumai aišku kodėl, juk niekas niekam nepasiskųs...).

Kauno regiono gyventojai jau kalba, kad policija situacijos nekontroliuoja, gyventojai skundžiasi, kad smulkūs nusikaltimai net nepradedami tirti ir neatsispindi statistikoje, nes tuomet būtų labai daug neišaiškintų nusikaltimų, dėl to labai suprastėtų statistiką ir būtų matyti policijos bejėgiškumas.

L. Pernavai, gal laikas Jums ir jūsų komandai pradėti dirbti, o gal perleisti postą kitam, kuris turės daugiau kompetencijos ir pradės rūpintis gyventojų saugumu, tvarka, o ne tik parodomosiomis akcijomis prieš žurnalistų kameras?

Manau, jau reikalingi kitokie veiksmai, o ne tik pasigyrimai naktiniais reidais, nusipirktais motociklais ar dar planuojamais automobilių pirkimais ar jūsų pačio rodymusi prieš kameras. Labai daug gyventojų pradeda galvoti, kad gal policijai reiktų piniginius srautus nukreipti kitur, kad realiai padidintų tvarką ir saugumą bei nusikaltimų išaiškinimą. Reikia kažko imtis, nes, sako, nebaudžiamumas jau klesti Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Po laiško publikavimo DELFI sulaukė Policijos departamento pranešimo, kad policijos generalinis komisaras kviečia laiško autorių atviram pokalbiui prie puodelio kavos.

„Kviečiu laiško autorių atvykti į Policijos departamentą ir ne viešojoje erdvėje, o prie kavos puodelio pasikalbėti apie aktualias problemas“, – sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.