Atvažiavau į Vilniuje esantį prekybos centrą „CUP“. Buvo vėlus trečiadienio vakaras, apie 21 val.

Pasistačiau automobilį kaip visada, lauko aikštelėje, maždaug per vidurį prie stulpelių. Sugaišau parduotuvėse apie 20 min., tikrai ne ilgiau.

Išeinu, žiūriu – jau geltonasis žmogeliukas fotografuoja iš eilės visas mašinas. Tikrai, ir už mano valytuvo užkištas priminimas susimokėti rinkliavą.

Aš prieinu prie jo ir klausiu, nuo kada parduotuvės klientams reikia mokėti atvažiavus apsipirkti? Jis atsako ramiu veidu: „Pusė aikštelės mokama, pusė nemokama.“

Nieko sau... Dar negirdėta. Gerai, kad kokia kita parduotuvė nepadaro išvis kas antros vietos mokamos. Atvažiuotum ir bandytum atsiskaičiuoti, kuri gi čia vieta mokama.

Ir apskritai, jeigu tokia naujovė įvesta, ar neturėtų būti aiškiai ženklai sudėti, kuri aikštelės pusė mokama? Labai nemaloni nauja tvarka. Būkit atsargūs, važiuodami apsipirkti.

IMG_3272

***

Vilniaus „CUP“ Administracijos asistentė Kristina Karvelytė atsiprašė kliento dėl patirtų nemalonumų ir paaiškino apie naują tvarką.

„Miesto centre prisiparkuoti automobilį nemokamai darosi neįmanoma, esami vieninteliai, kurie turi 250 nemokamų vietų daugiaaukštėje parkavimo aikštelėje, kurioje klientai gali pasistatyti automobilius nemokamai net 3 valandoms.

Atsiprašome už nepatogumus, kuriuos patyrė klientas. Sklypas, kuriame yra automobilių parkavimo aikštelė, nuo Upės g. pusės prie balto tilto, administruojama 2 skirtingų savininkų:prekybos centro „CUP“ ir savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“.

Dalis prekybos centro "CUP" aikštelės tapo mokama.

Prieš keletą metų visą aikštelę už papildomą mokestį, mokamą „Susisiekimo paslaugoms“, buvo rezervavęs prekybos centras.

Tačiau įsirengę automatinę parkavimo sistemą daugiaaukštėje parkavimo aikštelėje, kurioje stovėjimas yra 3 valandas nemokamas ir laikas sumuojamas, atsisakėme valstybinėje žemėje esančių parkavimo vietų rezervacijos.

Todėl mokestį 1 aukšte deriname prie savivaldybės įmonės nustatytų įkainių.

Klientas turi atkreipti dėmesį statydamas automobilį ir tam yra pakankamai daug ženklų. Žinoma, pasitaiko atvejų, kada klientas nepasitikrina, kurioje aukštelėje sustojo, nors jos yra atskirtos.

Norėtume administruoti ir turėti vieningą CUP administruojama parkavimo aikštelę. Apie tai tikrai galvosime ateityje. Dar kartą atsiprašome už nepatogumus“, – sakė K. Karvelytė.

Prekybos centro administracija pridėjo ir nuotraukas, kuriose matomi parkavimo aikštelėje esantys ženklai.

Dalis prekybos centro "CUP" aikštelės tapo mokama.