Išsinuomojome automobilį, atvykome iki taip vadinamų apartamentų ir pasistatėme mašiną toje pačioje gatvėje prie pat išssinuomotų apartamentų. Apartamentų savininkas parodė ranka ženklą, kad čia statyti automobilį galima su nykščiu. Nes su anglų kalba, kiek vėliau pastebėjome, visi siciliečiai turi didelių problemų.
 
Taigi, toje gatvėje nepastebėjome kelio ženklų italų kalba, kuriuose buvo nurodytas gatvių valymo grafikas. Taip pat jų neišsivertėme į lietuvių kalbą. Pasirodo, tai ir buvo mūsų klaida.
 
Kiekviena gatvės pusė ten valoma skirtingą savaitės dieną. Ir į tai reikėjo atkreipti dėmesį.  Deja, turistai ne visada į viską atkreipia dėmesį, o ir savininkas apie tai, matyt, dėl savo labai ribotų anglu kalbos žinių to nepasakė bei neįspėjo. Taigi, vieną dieną atsikėlęs ryte savo išsinuomoto automobilio neberadau.
 
Kaimynas tik parodė ženklais, kad mašina nutempta, reikės susimokėti man nemaža baudą (nupiešė sumą ant kito purvino automobilio stiklo) už nutempimą bei baudą policijai.
 
Taigi, teko kviestis savininką, su juo kartu važiuoti į mašinų aikštelę, susimokėti už mašinos nutempimą, taip pat dar teko vykti į policiją, ten dar susimokėti baudą už stovėjimą netinkamoje vietoje.
 
Savininkui papriekaištavus, kad galėjo bent jau parašyti ant lapo, kur kada negalima statyti automobilio, jis tai padarė, bet jau po laiko, bet mums po šio įvykio kilo įtarimas, kad  galbūt jam tai naudinga, nes, pasak jo, ne pirma kartą taip įvyksta jo klientams.
 
Iškilo klausimas - ar jis nemokėjo pasakyti visa tai mums iš karto, ar tiesiog tingėjo laužyti liežuvį. Taigi mašinos nutempimas ir bauda mums kainavo nei daug nei mažai - 60 eurų.

----

O su kokiais kelionių ir atostogų kuriozais esate susidūrę Jūs? Galbūt netikėtumai apkartino ilgai lauktą poilsį? O galbūt, priešingai, suteikė atostogoms smagų prieskonį?

Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kuriozas“ iki liepos 7 d. Vieno teksto autoriui įteiksime Č. Iškausko knygą „Iki mėnulio. Šių dienų pasaulis pro istorinę prizmę“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: