Lūkesčiai

ASFA jau nustebino ne vieną tautietį, surengdama „Motor show“ dirfto varžybas uždaroje patalpoje – „Žalgirio“ arenoje. Jei po šio renginio ASFA šoninio slydimo renginių kartelę pakėlė itin aukštai, taip po planuotos „Night Matsuri“ šventės ši kartelė, manau, buvo numesta. Ir sumindyta. Taigi, mano lūkesčiai pamatyti aukšto lygio drifto festivalį, kur pramogauja ir dalyviai, ir žiūrovai - nepasiteisino.

Pažadai

„Profesionalių moto akrobatų - „stunterių“ komanda atliks savo specialiai renginiui paruoštą programą. „Stunteriai“, kartu su lėktuvų pilotais, surengs bendrą šou. Motociklai atliks pasirodymą trasoje, o tuo metu virš jų skraidys lėktuvas, šaudantis fejerverkus ne į dangų, o iš dangaus“ – štai tokiais pažadais buvo maitinami potencialūs bilietų pirkėjai. Tie, kas buvote renginyje, pabandykite prisiminti, ar tai matėte.

Realybė

Moto akrobatai taip ir nepasirodė, lėktuvų matyti irgi nebuvo, apie jų šaudomus fejerverkus iš dangaus į žemę negirdėjo irgi niekas. Greta trasos buvo surikiuota ir kartingų trasa, tačiau ja važinėti taip pat buvo keblu. Nebuvo matyti jokio apšvietimo. O juk renginys vadinosi „Night Matsuri“ – naktinė drifto šventė, festivalis, skirtas pramogavimui.

Tiesa, renginys tapo pramoga nebent patiems dirfteriams. Negana to, organizatoriai žadėjo, kad trasa bus dirbtinai apšviesta. Papildomas apšvietimas turėjo būti įjungtas sutemus. Tačiau atėjus dešimtai valandai trasoje buvo uždegta vos porą žibintų, kurių kelios lempelės toli gražu neapšvietė kelio nei dalyviams, nei žiūrovams. Tačiau žadėtas naktinis driftas tęsėsi nebeilgai ir už valandos ar dviejų trasoje stojo tyla. Mano manymu, situaciją bent kiek išgelbėjo grupė „G&G Sindikatas“, kompensavusi išleistus pinigus šiam renginiui.

Pastabos

Mano akimis, renginio metu drifteriams važinėjant trasoje labai trūko komentatoriaus. Ne tokio, kuris kas dešimt minučių pasakytų kažką „tarp kitko“. Buvo rašyta, kad drifto šventėje nebus teisėjų. Dalyviai turėjo vertinti vieni kitus. Kodėl nebuvo galima pasidomėti, kaip Timas Simniška vertina Andrių Vasiliauską ar atvirkščiai? Mano akimis tai būtų nors šiek tiek paįvairinę cypiančių padangų garsų gamą.

Verdiktas

Šį renginį teko stebėti ne žiūrovo, o žiniasklaidos atstovo akimis. Gerbiu organizatorių pastangas ir iniciatyvą populiarinti šoninį slydimą, tačiau rekomenduoju tą daryti atsakingai. Jei jau mokami pinigai už bilietą, pažadus reikia vykdyti. Renginio idėja gera, tačiau ne iki galo įgyvendinta. Kokios to priežastys? Ko gero, tai aiškinasi ir patys organizatoriai. Kad jie suprato tai, jog renginys patyrė fiasko, tapo aišku po viešo pranešimo su pasiteisinimais ir „broko“ priežastimis. Žmogui, mokančiam pinigus už bilietą, nusispjauti, ar pusė pažadų neįvykdyta dėl organizatorių, ar dėl kitų asmenų kaltės. Tai žiūrovo nedomina.

Pasiūlymas

Gerą vardą užsitarnauti sunku. Susigadinti lengva. Sakyti, kad ASFA savo vardo nesugadino – negaliu. Mano manymu, tam, kad pritrauktų žmones į savo renginius, šiems organizatoriams teks gerokai paplušėti. Bent jau tie, kurie liko nusivylę „Night Matsuri“ vėl mokėti po 30 litų ir eiti į renginį „va bank“, vargu, ar norės.

Jei kam nors įdomu, kodėl taip akcentuoju bilieto kainą, atsakysiu. Buvo tokių, kas į renginį atvyko ne iš Kauno ir ne iš Panevėžio. Nuvažiuoti pusę Lietuvos tam, kad liktum it musę kandęs, eiliniam lietuviui jau prabanga. Manau, kad norėdama pakeisti įvaizdį, asociacija ASFA turėtų surengti nemokamą drifto renginį. Ne tam, kad sutaupytų kažkieno 30 litų. Tam, kad susigrąžintų žiūrovų pasitikėjimą ir įrodytų, kad „Night Matsuri“ tebuvo nesusipratimas, kuris didelių pastangų dėka niekada nebepasikartos. O kad ASFA „chebrytė“ tą padaryti gali – net neabejoju.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!