„Tik eilinį kartą apsijuoksime. Geriau kol kas lietuviams dar kojos ten nekelt ir lietuviams reikia bent porą metų nedalyvauti „Eurovizijoje“, gal tada pasirodysim gerai“, - mano vienas skaitytojas.

„Jokių šansų, tik susigadins sau reputaciją. Ir ko ji ten lenda? Gaila, kad pas mus niekaip neišgalima autoritetingos komisijos sudaryti... Kodėl komisijoje nėra nei vieno asmens, kuris dalyvavo „Eurovizijoje“?, - klausia kitas diskusijos dalyvis.

„Patinka Evelinos dainavimas. Tikrai nuoširdžiai ji tą daro. Ir balsas gražus. Jau ne kartą esu jos klausiusi įvairiuose muzikiniuose projektuose ir koncertuose. Tik man labai keista jos maniera rengtis - kažkokie kaspinai, bantai, tunikos. Jos trikdo žiūrovą, kai vos neužkliūva už orkestro muzikantų. „Eurovizijai“ reikia ne tokio atlikimo ir ne tokios dainos. Tokių dainų ten bus dešimtys, ir, beje, balsų irgi neblogų bus. Įvaizdį tai jau reiktų keisti, ir statišką stovėjimą vienoje vietoje. Linkiu sėkmės, o vietos pirmame dešimtuke neprognozuoju“, - rašo skaitytoja.

Kitas diskusijos dalyvis yra kiek skeptiškesnis: „Jei neklystu, tai čia dainos konkursas, o didžioji dalis balsuotojų bus eiliniai muzikos mėgėjai, vertinantys gana paprastai - kaip juos veikia melodija, o ne geras balsas, profesionalus atlikimas ir technika. „Eurovizijoje“ Sašenko neturės gerbėjų ir žinomumo iš ankstesnių TV konkursų, tad liks tik melodija. Kas tokio yra šioje dainoje? Na nors priedainyje, nors koks cinkelis? Dar blogiau - aš jos jau šiandien negaliu atkartoti... Ir tą pastebi nemažai kitų žmonių, vertinančių muziką, o ne sceninį įvaizdį. Negana to, atkartoti melodijos negali ir mano paprašyti Sašenko fanai, kurie sako, kad daina - liuks, labai patiko... Ir atvirkščiai - yra pilna legendinių grupių, kurių vokalistai vos padainuodavo, bet jos kėlė daug gerų emocijų“.

Jam pritaria ir kitas skaitytojas: „Subalsavom kaip įpratę - „už švogerius“. Pripažįstant Sašenko profesionalumą, atlikimą, asmenybę ir kt. privalumus - kas galėtų paniūniuoti DAINĄ? Kas pagaliau ją atpažintų, ar bent suklustų išgirdę pirmąkart per radiją? Net LATGAA atstovas pripažino kad pati daina niekuo neišsiskiria, - kodėl tada ją siųsti į DAINOS (ne atlikėjų meistriškumo ar pan.) konkursą? Būti pastebėta, įsiminti ir kurti simpatišką įvaizdį Lietuva galėjo su Liepos daina, kuri buvo tikra sensacija - šviežia, originali, gimusi iš tikro įkvėpimo ir labai nuoširdžiai atlikta (kas Europai būtų daug įdomiau, negu profesionalumas, kuris ten yra norma, ne retenybė). Dar ausis galėjo pagauti visapusiškai išbaigtas ir malonus ausiai Adomaičio kūrinėlis“.

„Euroviziją“ kasmet laimi išskirtinė daina arba kažkoks nematytas pasirodymas ar įdomus išskirtinis atlikėjas... Deja, tenka konstatuoti, kad tokių dainų, kaip mūsų, „Eurovizijoje“ kasmet būna apie 5-6, kartais ir daugiau... Tokios dainos, priklausomai nuo ją atsiuntusios valstybės, paprastai būna apie vidurį, kadangi tokias dainas paprastai siunčia šalys, turinčios dosnius kaimynus, kurių pagalba ir lieka viduriuke... Kadangi Lietuva labai dosnių kaimynų neturi, taip kad vėl teks pasitenkinti fraze - „bent jau gėdos nepadarė“ ir tuo viskas pasakyta“, - nuomonę dėsto dar vienas skaitytojas.

„Šiais metais mums nepasisekė vien dėl naujos taisyklės, kad balsuoja tik to pusfinalio dalyviai, nes, kaip ir praėjusiais metais, mūsų „geriausi draugai“ bus antrame pusfinalyje. Daina gal ir nebloga, bet man asmeniškai daug labiau patiko Liepos daina (kurios šiuo metu ir klausau), tačiau galbūt Evelinos daina verta „Eurovizijos“, jeigu iš 3 geriausių dainų visi komisijos nariai šią įvertino 12 balų“, - rašo diskusijos dalyvis.

„Nesinervinkite. Kodėl jūs nervinatės, kai neužimama kokia tai vieta. Tai kaip balsuojate, tą ir išrenkame. Svarbu dalyvauti. Ta „Eurovizija“ tiesiog dovana Evelinai, atlygis už indėlį į muziką“, - mano skaitytojas.

„Skaitau, ir negaliu patikėti - šalyje dauguma žmonių nesugeba įsiminti netgi tokios paprastos melodijos! Ar ne švietimo ir savišvietos nebuvimu kvepia? Daina puiki, įsimenanti, o Evelina dainuoja taip, kad priverčia ją išgirsti. Pasikartosiu - siunčiame aukščiausio lygio menininkę, ir kad ir kaip pasibaigtų šis konkursas, tos trys minutės pakylės Lietuvą „Eurovizijoje“ į naują, iki šiol mums nepažįstamą, lygį. Ar pateksime į finalą, priklauso dar nuo kai kurių smulkmenų, pavyzdžiui, kokiame kontekste skambės daina. Bus blogai, jei ji skambės tarp pirmųjų penkių, tada šansų nėra. Reikia publikai ganėtinai įšilti ir įsišėlti, kad daina nuskambėtų taip, kaip visi to norime“, - pergalės sąlygas vardina diskusijos dalyvė.

„Kol dainas kursis patys dainininkai, jokių šansų. Kokios čia dainos? Na, atsisėdus kur priepirtyje, su bokalu alaus, tai gal ir galima dainuoti. Tai ne uždegančios dainos, o dainuškos. Tik tiek, kad kažkas važiuos. Evelina - tai statula kokiame nors parke. Kas ją taip aprengė? Taip, balsas gražus ir mergina nieko, bet daina ne eurovizinė, nėra jai ir aplinkos. Manau, kad mūsų užsieniečiai tikrai neduos balsų. Nėra vaizdo“, - mano dar vienas skaitytojas.

Dėkojame DELFI skaitytojams už išreikštas nuomones!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją