Taigi! Ką sužinojau?

Įgijusių garbingą architekto išsilavinimą laukia atlyginimas nuo 356 iki maždaug 500 eurų į rankas.

Vienintelis darbdavys, ieškantis veterinaro ir neslepiantis siūlomo atlyginimo, siūlo 521 eurą už smulkių gyvūnų gydymą.

Žmonių gydytojams atlyginimas irgi atvirai nerašomas daugumoje skelbimų. Tačiau viename jų atviraujama, kad slaugytojo padėjėja, dirbanti su neįgaliais žmonėmis, gali tikėtis ne nuo, bet iki 500 eurų prieš mokesčius. Tuo metu „atitinkamą išsilavinimą“ turinčiam homeopatui siūlomas 760 eurų atlygis. Psichologinį arba medicininį išsilavinimą turinčiam asmeniui siūlomas intymaus gyvenimo dėstytojo darbas, už kurį siūlomas 1000-2500 eurų atlyginimas atskaičiavus mokesčius. Taip pat pabrėžiama, jog tai gali būti papildomas darbas, ne pagrindinis.

Mokytojai ir darželių auklėtojai toliau neskaito ir skubiai persikvalifikuoja į homeopatus ir intymaus gyvenimo ekspertus, mat jiems siūlomas atlygis už taip pat nepilnus etatus svyruoja nuo 182 iki 200 ir 350 eurų.

Anglų kalbos mokytojui siūlomas darbas už 20 eurų. Darbo pobūdis – pamokų organizavimas vaikams ir suaugusiems.

Jeigu turite aukštąjį išsilavinimą ir nusiminėte, kad, regis, net valytojai daugiau už jus gauna, pakelkite nosį: dvi su puse valandos per savaitę dirbantis valytojas uždirba solidžius 53 eurus per mėnesį. O jei dirbi iš širdies – 4 dienas, slenkančiu grafiku, alga kyla iki visų 160 eurų į rankas.

Išsilavinusiam elektrikui, turinčiam bent vidutinę apsaugos nuo elektros kategoriją, mokančiam vairuoti bei suprasti elektros ir automatinio valdymo schemas bei veikimo principus siūlomas klasikinis 380 eurų atlyginimas. Tiesa, dar reikia 3 metų patirties.

Aukštąjį išsilavinimą turinčiam vairuotojui, mokančiam anglų, ir, pageidautina, rusų kalbą, siūlomas viešbučio saugojimo bei klientų pasitikimo darbas už 349 eurus į rankas.

Pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtojas viliojamas 418 eurų atlyginimu.

Masažuotojams siūlomas stabilus 400 eurų atlyginimas.

Skolų išieškotojas už kruviną darbą gauna 474 eurus.

Virėja, dvi dienas dirbanti po 12 valandų, ir dvi besiilsinti, gali gauti nuo 450 eurų atlygį prieš mokesčius.

Ar verta tęsti?

Gal ties 500 eurų į rankas riba ir sustokime...

Europos geografiniame centre.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalink naujiena, istorija ar nuomone rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.