Darbuotojai, pažiūrėję, kas yra viduje, aptiko būtent tai, kas ir buvo parašyta – tris dar visai mažyčius, apie mėnesio amžiaus kačiukus. Neaišku nei kas juos paliko, nei kada spėjo tai padaryti – niekas to nepastebėjo, nes ryte prekybos centre būna dar gana nedaug lankytojų. Matyt, būtent todėl ir buvo pasirinktas toks laikas kačiukams palikti.

Dabar mažyliai yra gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ prieglaudoje. Čia juos atnešė prekybos centro valytoja. Moteris labai jaudinosi dėl mažylių likimo, tačiau pati jų priglausti sakė negalinti, nes turi savo gyvūnų.

Pavasaris - metas, kai gatvėse ir daugiabučių kiemuose padaugėja mažų kačiukų, kur kas didesnio jų srauto sulaukia ir gyvūnų prieglaudos. Visa tai – neatsakingo žmonių elgesio rezultatas. Dalis tų kačiukų atsivedė laukinės katės, tačiau nemažai jų yra naminių gyvūnų palikuonys, šeimininkų išmesti į gatvę ar palikti kur nors prie durų. O kiek dar jų sulaukia kur kas baisesnio likimo – yra paskandinami, uždusinami ar kitaip nužudomi.

Todėl „Nuaras“ nori Jus paraginti atsakingiau žiūrėti į gyvūnų veisimą – nedarykite to, jeigu žinote, kad neturėsite kur padėti ar kam atiduoti mažylių. Taip pat galime sumažinti ir laukinių kačių populiacijos plitimą – tam vykdomos sterilizacijos akcijos. Tokią akciją vykdo ir Gyvūnų globėjų asociacija – ji vyksta nuo šių metų kovo 15 d. ir vis dar tęsiasi. Dabar itin tinkamas metas ir naminių kačių kastracijai, nes yra taikomos nuolaidos.

„Nuaras“ ir Gyvūnų globėjų asociacija skatina Jus elgtis atsakingai ir neveisti niekam nereikalingų gyvūnėlių.