Va tokį portretą tuojau suskubs piešti visuomenė, jei pradėsime kalbėti apie stiprias ir savimi pasitikinčias moteris. Visuomenė linkusi į kraštutinumus.

Tačiau, mielosios, būti stipria moterimi nėra blogai. Tu turi savo nuomonę, savo tikslus, svajones, esi nepriklausoma. Esi asmenybė. Ir tas „nepriklausoma“ visai nereiškia, kad neturi vyro ir gyvenimą baigsi su 99 katėmis!

Kiekviena stipri moteris randa savęs vertą partnerį. Juk vyras nėra kažkokia siekiamybė, būtinybė. Ir lai stipriosios lyties atstovai neįsižeidžia – jūs taip pat nuostabūs. Tiesiog nemanau, jog vyras moteriai ar moteris vyrui turi būti koks nors gyvenimo tikslas.

Kiekvienas, nepriklausomai nuo lyties, turime siekti išsilavinimo, plėsti akiratį, pasitikėti savimi. Mes turime tobulinti save. O tada atsiras ir tas gyvenimo partneris, su kuriuo bus malonu leisti laiką, dalintis mintimis, idėjomis ir galbūt kartu jas įgyvendinti! Tačiau pirmiausia turime išmokti būti laimingi be kažkieno kito pagalbos.

Norėčiau, kad visuomenė pagaliau pasiruoštų pripažinti, jog mes visi skirtingi. Yra stiprių vyrų ir stiprių moterų. Yra silpnų moterų ir silpnų vyrų. Išvis, kam skirstyti – yra stiprių ir silpnų žmonių. Ir mes negalime smerkti kito pasirinkimo, jei jis nesutampa su mūsiškiu. Bet kas gali būti namų šeimininku ar šeimininke, verslininku ar verslininke, profesoriumi ar profesore, inžinieriumi ar inžiniere... Bet kas.

Taip, vyrai negali nuspręsti būti tėčiais, kol jų mylimos moterys nesutinka būti mamomis. Tačiau ateina tas laikas, kai visi pasiruošia. O gal ir neateina. Bet juk tai nutinka tiek vyrams, tiek moterims. Negaliu kalbėti apie tai, kas nutinka vyrams. To nepatyriau ir nepatirsiu.

Bet suprantu, kas vyksta moterims. Kalbant apie vaikus, kartais baisu tapti mama. Ir žinot, feminizmas už tai ir kovoja – kad būtų patogu ir drąsu tapti mama. Juk priimti tokį svarbų sprendimą visuomet maloniau, kai žinai, jog iki gimdymo tavimi tinkamai pasirūpins ir neprarasi darbo susilaukusi savo angelėlio. Tai tik vieni iš pavyzdžių.

Tiesiog bandau pasakyti, jog feminizmas nėra kažkoks blogis, tai ne neapykanta vyrams, ne nusiteikimas prieš juos (tai vadinama seksizmu, fu fu).

Feminizmas kalba apie mus visus – tiek vyrus, tiek moteris. Apie tai, jog visi esame lygūs ir turime turėti vienodas galimybes. Ir tai nėra išgalvotos problemos.

Taigi, moterų solidarumo dienos proga norėčiau palinkėti, mielos moterys, kad kiti žmonės Jumyse matytų ne tik grožį. Nes mergina – ne tik dailiosios lyties atstovė.

Linkiu kiekvienai išgirsti komplimentų apie jos aštrų protą, gerą humoro jausmą, neišsemiamą entuziazmą, beribį užsispyrimą žengiant tikslo link... Mielosios, Jūs tokios ir esate – protingos, žavios, linksmos, galinčios pasiekti bet ką. Neleiskite kam nors temdyti Jūsų svajonių ar pačių Jūsų. Žydėkite. Jūs – stiprios.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi ar nuomone, paprieštarauti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: