Kasdienis orų prognozių stebėjimas, ledo storio tikrinimas kelis kartus per parą ir nerimas, jog visos įdėtos pastangos nueis veltui. Su tokia situacija susidūrė visoje šalyje varžybas ant vandens telkinių vasario mėnesį rengę organizatoriai. Ne išimtis ir Sporto pramogų klubas „Senegalas“, kurie vasario 16-ąją surengė varžybas ant užšalusios Pakruojo užtvankos. Nustačius, kad trasoje ledo storis siekia beveik 30 centimetrų, renginiui buvo uždegta žalia šviesa.

Varžybos ant ledo, kuriame Lietuvos krašte jos bevyktų, nuolat sulaukia didelio dalyvių susidomėjimo, todėl ir Pakruojyje susirinko kelios dešimtys automobilių ir maždaug tiek pat motociklų. Užtvankos krantus apgulė ir žiūrovai, kuriems „Pakruojo žiema 2013” buvo ne tik gražus Lietuvos valstybės atkūrimo dienos akcentas, bet ir geras šeštadienio praleidimo būdas.

Vienuoliktą valandą prasidėję važiavimai truko beveik iki sutemų, o trasoje buvo galima išvysti įvairiausių agregatų. Nuo senuko, bet parako vis dar turinčio „ZAZ 968M“ iki savadarbio bagio. Beveik 60 varžybų dalyvių pagal jų vairuojamos technikos tipą bei padangas buvo suskirstyti į keletą klasių. Prie starto pirmieji stojo motociklininkai. Vėliau jie vietą trasoje užleido automobiliams ir keturračiams motociklams. Po kvalifikacinių važiavimų dalyviai stojo prie starto finalinėms kovoms.

Remiantis organizatorių pateiktu rezultatų protokolu krosinių motociklų klasėje Pakruojyje greičiausias buvo tauragiškis Gediminas Jomantas su „Honda CRF“. Giedrius Preisas iš Šakių, važiavęs „KTM 450 SX-F” liko antras. Trečioji vieta atiteko dar vienam Tauragės atstovui Mindaugui Lukoševičiui, vairavusiam „Honda CRF-450“

ATV 4x4 keturračių klasėje visi prizininkai laimėjo vairuodami „Can-am“ motociklus. Pirmosios vietos taure apdovanotas svečias iš Tytuvėnų Vaclovas Gvuzdas. Tauragės atstovai Egidijus Galickas ir Rolandas Baltrušaitis pasidalino atitinkamai antrą ir trečią vietas.

ATV Sport klasėje varžėsi tik du dalyviai. Pirmasis finišavo Arūnas Šuopys su „Polaris“, atstovavęs Šakiams. Antrąja vieta tenkintis turėjo „Yamaha Raptor 700” vairuotojas, pasvalietis Gytis Sabas.

Keturių varomųjų ratų automobilių klasėje AWD nugalėjo panevėžietis Audrius Brazdžiūnas su „Audi B4“. Antrąją vietą užėmė Vitautas Najus su „BMW“. Trečioji vieta atiteko dar vieno „BMW“ vairuotojui Egidijui Jodokovičiui.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje RWD triumfavo Gedas Eičimas su „BMW 520”. Antroji vieta atiteko taip pat radviliškiečiui, analogišką automobilį vairavusiam Aurimui Kairiui. Šiaulietis Žydrūnas Šiaučiūnas liko trečias.

FWD klasėje, kur varžėsi priekine ašimi varomi automobiliai, nugalėtoju tapo Irmantas Ditkus su „VW Golf“. Už jo finišavo irgi „VW Golf“ vairavęs Aivaras Remeika. Į trečią vietą tarp penkiolikos dalyvių klasėje prasibrovė panevėžietis Valentinas Junevičius, ledu skriejęs „Mitsubishi Colt“ automobiliu.

SPORT klasėje, kur automobiliai važiavo dygliuotomis padangomis, geriausiai pasirodė Donatas Norkus su „VW Golf“. Už jo liko Tomas Michailovinas ir Donatas Adomatis, kurie pasidalino antrą ir trečią vietas.

Laisvojoje klasėje greičiausiai trasą įveikė Tomas Norkus su „Subaru Impreza“, už savęs palikęs Pakruojo atstovą, bagio pilotą Gedą Kirdeikį ir svečią iš Jurbarko Irmantą Ditkų.