Nuotrauką atsiuntusi mergina susidomėjo „kokią uogą ar vaisių išaugino“ jos namuose augantis kaktusas. „Pati pirmą kartą matau tokį dalyką. Bandžiau ieškoti bet kokios informacijos internete, bet neradau nieko panašaus“, - sakė ji.

DELFI apie kaktuso vaisių paprašė papasakoti LEU biologijos ir chemijos dėstytoją Teresę Jokšienę. „Tai tikrai yra kaktuso vaisius. Jis dar nesunokęs, po kurio laiko nusispalvins. Kaktusai yra išskirtiniai augalai. Jie įdomūs ir be žiedų. O kai sužydi ir dar vaisius sunokina, tai pamatome visą jų vystymosi ciklą. Įdomu stebėti, kaip vaisius didėja, nusispalvina...Vaisiai ant kaktusų išsilaiko pakankamai ilgai“, - teigė ji.

Pasak T. Jokšienės, kambariuose dera tikrai maža dalis kaktusų. „Dažniausiai nėra kam apdulkinti žiedų“, - paaiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)