Renginyje dalyvavo Klaipėdos Senamiesčio Rotaract klubo prezidentė Edita Kentrė, kuri papasakojo apie galimybes Klaipėdoje vykdyti savo veiklą pasinaudojant Rotaract pagalbą, tuomet ji užleido savo vietą ant scenos pačiam Klaipėdos Rotary klubo prezidentui Vladui Stūriui, kuris papasakojo apie Rotary, rotaract ir interact veiklas, kaip jos jungiasi ir padeda įvairiems verslams plėstis ir kurti gėrį šioje visuomenėje. Po šio trumpo klubų prisistatymo, savo kalbą pasakė Klaipėdos miesto savivaldybės investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas. Jis papasakojo apie Klaipėdos plėtros planus, pateikė savivaldybės tikslus, kaip jie žada padaryti Klaipėdą daugiau prieinamą užsienio įmonėmis, kaip žada užtikrinti naujas į Klaipėdą ateinančias investicijas. Tai suteikė motyvacijos auditorijai siekti savo tikslų, nes ekonomikos departamento direktorius pateikė ne vien skaičius ir paprastus pažadus, o tai pat ir savo departamento mokymosi procesą, kuriame analizavo Europos uostamiesčių klaidas.

Tai buvo šaunus įvadas kitam pašnekovui, jaunam verslininkui, Klaipėdos Senamiesčio Rotaract klubo nariui Povilui Klimui pristatyti savo verslumo pradžią. Pristatyme buvo kalbama apie įvairius projektus, kurie padėjo šiam jaunam verslininkui įgyti savo pradžią versle. Povilas Klimas prisipažino, niekada nemąstęs apie verslą, bet įvairios verslingumo iniciatyvos jam suteikė žinių ir motyvacijos kurti savo verslą. Savo darbą mylintis Povilas papasakojo, kad nesekmės jį vis toliau skatina dirbti ir siekti savo tikslų.

Pasikrovus motyvacijos auditorija priėjo prie paskutinės renginio dalies, diskusijos su charizmatišku Klaipėda ID vadovu Simu Simanausku. Jaunasis KEPA (Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra) vadovas papasakojo apie savo darbą, savo tikslus prikelti Klaipėdą į nuostabesnį miestą negu jis yra dabar. Buvo įvardintos Klaipėdos problemos konkuruojant su kitais miestais, o į tai atsižvelgęs Simas Simanauskas ragino žmonės pasvarstyti apie inžineriją, kadangi tai yra potenciali ir specialistų trūkumą turinti sfera.

Dėl šios priežasties Klaipėdos Interact klubas rengia antrąjį Karjeros Galimybės Klaipėdoje renginį, kuris bus skirtas jaunimui, kuris svarsto apie savo ateitį inžinerijos srityje.

Klaipėdos Interact klubas – tai jaunimui skirta lyderių organizacija, skirta vystyti tinkamas vertybes, savanorystę ir pareigingumą.