Net rašyti prisėdi gaudydamas kelias minutes – tai pakeliui važiuojant, jei nereikia vairuoti, tai naktį cigaretei besmilkstant, tai pietus kavinėje bevalgant. Nieko, šiandie po varžybų su Latvija ten nueisiu, vakar arenoje buvau sutikęs keletą pažįstamų latvių aistruolių – sakė, kad ir latviai šiandiena rinksis baliūkų Macių fanų zonoje – bus smagu ir triukšminga.

Vakar į rungtynes važiavau automobiliu – vežiausi būgną. Buvo keista matyti pakankamai tuščias arenos prieigas, gero puskilometrio atstumu automobilį tikrai buvo kur pastatyti. Tiesa, mokamai. Oficialus čempionato parkingas kainuoja 5 eurus, mums pavyko susitarti su kažkokios įmonės sargu, kad už 3 eurus leistų palikti mašiną teritorijoje. Davėme 3 eurus, sakėm, kad „ir ryt“ atvažiuosime!

Važiuojant pakeliui įspūdį paliko kokių 500-600 Lietuvos aistruolių kolona, einanti nuo fanų zonos senamiesty į areną – „Lietuva – Lietuva“ bei skanduotės aidėjo per visą Rygos centrą – net Lietuvoje nebeatsimenu, kada tokį reginį mačiau.

Pagal įspūdį gatvėse iš anksto galima buvo spręsti, kiek mūsiškių bus arenoje ir nesuklysti – taip, žaidėme „namų“ rungtynes. Iš 10000 vietų buvo užpildyta koks 90%, ir beveik visi žiūrovai – lietuviai... Nerealus jausmas, kai iš širdies „plėši“ „ant kalno mūrai“ ir girdi, kad vienu balsu plėšia visa arena, o konkuruojančių sirgalių švilpimo net nesigirdi...

Pirmąsyk giedojau „pagreitintą“ Lietuvos himną. Man, kiek susijusiam su muzika šiame gyvenime, buvo kiek keistoka, bet „kaifas“ legaliai užbaigti visą himną arenoje tai atpirko! Ir visai arenai buvo sunkoka pataikyti į taktą per pirmą stulpelį, tačiau įsivažiavome greitai.

Po rungtynių su Ukraina širdis dar ilgokai „malėsi“ – ne tiek iš džiaugsmo, kiek iš įtampos, stebėjus 4 kėlinio pabaigą. Paprastai po pergalės džiaugiesi lyg apsvaigęs, dabar gi, matyt, to apsvaigimo dar teks kiek palaukti... Na, tikiuosi, šiandiena su braliūkais jau galėsime džiūgauti labiau atsipalaidavę.

Šiam įrašui tiek – lekiu pasitikti prie arenos keliolikos žmonių grupelės, kurie vakar Taline palaikė mūsų futbolą, o šiandien jau lekia į Rygą palaikyti krepšinio! Pagarba tokiems, tokiems tikriems sirgaliams. Tokių nedaug, bet jie garsina ir vedą Lietuvą į priekį.

Atsiprašome braliūkai, bet šiandien mes nugalėsime!

Pagreitintą himną irgi galima gerai sugiedot :) Bet koks kaifas galėti "legaliai" arenoje "suplėšti" visus 4 stulpelius!
Posted by Šarūnas Gustainis on 2015 m. rugsėjo 6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)