Latviai iš Lietuvos pusės nelegalių migrantų dar nebijo, pasienyje viskas kaip išmirę, jokių atnaujintų patikrų ar eismo stabdymo – radau tik vieną vargšę degalinę bedirbančią. Prieš kelias savaites teko kirsti Serbijos/Vengrijos sieną bei užtrukti ten beveik 9 valandas dėl patikros – net pasijuokėme su draugais skirtumą pamatę.

Viešbutukas mūsų – Rygos senamiesčio kampe, įvažiavome į Rygą pačiu „einamiausiu“ laiku – apie 11 val. vakaro. Ir vis norisi viską lyginti su Vilniumi, su vietomis, kuriose gyvenu. Žmonių senamiesty – apstu, triukšmas didesnis, nei Vilniaus Vokiečių, Didžiojoje ar Pilies gatvėse. Na, gal Islandijos gatvė galėtų dar kiek konkuruoti. Daugiau lauko kavinių, nei Vilniuje – aš visada stebėjausi, kodėl jų tiek nedaug pas mus – oras gi tas pats? Na, Rygoje gal kiek švelnesnis klimatas nei Vilniuje, tačiau vasarą didesnių skirtumų neturėtų būti. Ir Rygoje pilna kavinių, kurios, matosi, staliukus turi tik lauke, vadinasi – specialiai tam padarytos ir atidarytos.

Stebėjau viešbučio svečius šįryt pusryčiaudamas. Maždaug pusė jų – rusakalbiai, rusai bei žmonės iš tolimųjų rytų, girdėjosi britiškas akcentas prie kelių staliukų, pusryčiavo ir prancūzų šeimynėle. Žodžiu, turistai Rygoje panašūs į tuos, kurie pas mus važiuoja, tik rusakalbių kiek daugiau.

Prie to, kad nuvažiavus į daugumą miestų užsienyje, kur vyksta krepšinio čempionatas vietiniai nelabai žino, kad jis vyksta jau esame pripratę, net tokioje Ispanijoje be kelių didelių lauko reklamų info apie čempionatą būdavo sunku surasti, ką jau kalbėti apie Londoną. Bet Rygoje tikėjomės daugiau to visuotinio susidomėjimo, daugiau reklamos, daugiau sirgalių, apsirengusių savų komandų spalvomis, bevaikščiojančių po miestą. Dabar gi, jei ne lietuviai – niekas ir nepasakytų, kad Rygoje vyksta kažkoks turnyras. Šaunuoliai lietuvaičiai, ir čia kuria tą stebuklingą atmosferą, ir taip padeda kurti Lietuvos komandai pergalingą istoriją!

Ką tik gavau informacijos iš dar bevažiuojančių į Rygą – sakė, nuo Pasvalio kelyje kolona automobilių su lietuviškomis vėliavėlėmis, važiuoti smagu. Tiems, kas mėgsta vėluoti ir paskubėti – atsargiai, greitis matuojamas bent 5 vietose iki Rygos!

Eisiu aplankyti braliūkų Macių didžiąją palapinę prie pat Ryga‘s Doms, senamiesčio širdyje, susitikti su dideliu mūsų aistruoliu būriu, iš ten jau apie 19 val pajudėsime link Arena Riga – Sėkla sutarė su organizatoriais, kad po rungtynių galėsime savo būgnus palikinėti saugiai arenoje ir nereikės kiekvieną dieną jų ten tampyti – žinant būgno dydį bei svorį tai – nerealus patogumas.
Šiandien sveikinsim Ukrainos komandą. Bent jau man yra gera pradėti čempionatą varžybomis su šia komanda, pastaraisiais metais daug gerų ir taurių jausmų kyla galvojant apie šią šalį. O ir komanda Ukrainos jau keletą metų iš eilės kyla bei yra ant bangos, tikiuosi gražių varžybų. O jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)