Labai smagu rytmečio žarą ir tekančią saulę stebėti gamtoje. Šį kartą aušrą pasitikau Viklou (Wicklow) kalnuose Airijoje. Žodžiais nenusakomas jausmas, kai tu matai brėkštantį rytmetį ir girdi, stebi, kas darosi aplink kalnuose – tik tu, gamta ir tekanti saulė...

Viklou kalnai driekiasi netoli Airijos sostinės Dublino. Čia įkurtas nacionalinis parkas, garsėjantis ne tik beveik kilometro aukštį siekiančiomis kalnų viršūnėmis, bet ir dailiais slėniais ir ežerais.

Būtina pamatyti Glenmacnasso krioklį: vandens kaskados krenta iš upės, tekančios nuo antro pagal aukštį Viklou nacionaliniame parke (849 metrai) kalno. Tai neapsakomo grožio vaizdas – gali stebėti krintančio vandens jėgą ir klausyti jo šniokštimo. Ši didybė veikia labai raminančiai.

Glendalochas (Glendalough) – tai slėnis, garsus vienuolyno griuvėsiais. Ši vietovė yra Airijos Viklou apskrityje, nuo Airijos sostinės Dublino nutolusi maždaug 50 km į pietvakarius, ji egzistuoja tūkstantmečius, dar nuo Ledynmečio periodo.

Vietovėje išlikę iki 1398 m. veikusio vienuolyno griuvėsiai. Šį vienuolyną įkūrė Šv. Kevinas VI amžiuje. Čia taip pat galima aplankyti katedrą, kuri yra likusi be stogo, kunigo namelį, koplytėlę ir Šv. Kevino kryžių. Daugiau informacijos apie paveldą galima rasti Glendalocho lankytojų centre, kuris yra šalia parko ir tarnauja vienuolynui. Čia yra paroda, garso ir vaizdo įrašai apie šio vienuolių miestelio istoriją, taip pat vedamos ekskursijos.

Glendalocho apylinkėms būdingi vaizdingi kraštovaizdžiai: įspūdingi ežerai, apsupti sodriais augalais, žalios kalvos ir slėniai. Panoraminis vaizdas šiose vietovėse tikrai labai gražus. Pelnytai tai yra laikoma viena populiariausių ir labiausiai lankomų vietų Viklou apylinkėse.

Norite pasidalyti savo kelionių įspūdžiais? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt!