Pati esu abiturientė ir manau, kad bet kokia praktika prieš egzaminus yra neginčytinai vertas dalykas, tačiau ne visi galvoja taip, kaip aš.

Mokausi gimnazijoje, kurioje kasmet reikia laikyti bent vieną pasirinktą egzaminą. Mokyklos viršenybė tokią tvarką argumentuoja kaip neišvengiamą „pasipraktikavimą“ prieš tikruosius, paskutinius brandos egzaminus.

Viena geroji medalio pusė yra turbūt tai, kad sisitemingai kartotis pradedama gerokai ankščiau nei prieš egzaminą, o gavus įvertinimą, dar labiau susikoncentruoti į tai, ką mokama silpniau.

Kita pusė – papildomas stresas ir apkrova, kurios galbūt būtų galima išvengti, nes dažnai paskutinės savaitės ar mėnesiai prieš baigiant mokyklą yra itin apkrauti.

Mano nuomone, kiekvienas mokytojas daugiau ar mažiau mano, kad jo dėstomas dalykas yra vienas iš svarbesnių, todėl papildomų darbų abiturientams tikrai negaili, todėl ruoštis dar vienam ar net keliems papildomiems egzaminam vienu metu ir dar nepamiršti kitų dalykų, kartais yra itin sunku.

Be to, reikia rasti patogų laiką didelei grupei žmonių laikyti bandomąjį egzaminą, todėl neretai trukdosi pamokos ar kenčia atostogos, savaitgaliai.

Sako sunku pratybose – lengva mūšyje, tad abiturientams linkiu tik dviejų dalykų – išsimiegoti ir neliūdėti, kad už visus dvylika mokslo metų tenka atsiskaityti per kelias valandas.

--
Šis straipsnis yra DELFI Piliečio abiturientų straipsnių ciklo apie pasiruošimą artėjantiems egzaminams dalis.