Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ kovo 14 d. pakvietė iš arčiau susipažinti su savitą kūrybos braižą turinčiu 17 m. sutažo papuošalų kūrėju ir jo meniškais darbais.

Bibliotekoje eksponuojama pirmoji šio gabaus abituriento personalinė rankų darbo papuošalų paroda, kurioje puikuojasi tik maža dalis – 14-ika įvairiausių spalvų, ornamentų, detalių sutažo kūrinių – auskarai, segės, apyrankės ir kitos grožybės.

Drąsūs spalvų deriniai, sutažo juostelių vingiai, įdomios kompozicijos ir ornamentai, žavi kruopščiu atlikimu ir prikausto žvilgsnį. Tokie aksesuarai turėtų patikti drąsioms, vertinančioms išskirtinumą dailiosios lyties atstovėms.

Kaip parodos atidarymo metu dalyviams pasakojo drabužių dizaino būrelio, kurį lanko Aivaras, vadovė Vilija Andrijauskienė, į Panevėžio moksleivių namus vaikinas užsuko būdamas 13-kos. „Jo galva buvo pilna minčių, noro visko imtis. Jis moka nuostabiai piešti, sugeba pasiūti vyriškus baltinius, striukę, kelnes, pernai sukūrė originalią kolekciją ir laimėjo prizines vietas 4 jaunųjų dizainerių konkursuose: Birštone, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje. Šiuo metu Aivaras siuvasi įspūdingą kostiumo švarką savo išleistuvėms“, – apie talentingą vaikiną pasakojo pedagogė.

Į parodos atidarymą susirinkę Aivaro draugai, bendraklasiai, šeima, moksleivių namų drabužių dizaino būrelio vadovė ir mokytojai jaunajam kūrėjui skyrė pačius šilčiausius žodžius. Dalyviai džiaugėsi, jog jis išdrįso pasidalinti savo kūryba, linkėjo 12-okui ne tik kūrybinės sėkmės ir užsispyrimo, džiuginti dar ne viena paroda, bet ir sėkmingai baigti mokyklą, sukurti savo prekinį ženklą. Tuo tarpu šventės kaltininkas buvo nedrąsus, kuklinosi – juk tiek dėmesio, gražių žodžių ir mielų dovanų sulaukė.