Nelaimingos moterys, panirusios į pigius meilės romaniūkščius, su viltimi į ateitį žvelgiantys studentai, ieškantys mokslinės literatūros, ar snobai, apsimetantys, jog skaito tik psichologines knygas, nors jų net neatsiverčia.

Dar yra kolegos. Žmonės, su kuriais praleidi net daugiau laiko nei su savo šeima. Kartais jie mano, kad jų nepažįsti. Nors tiesa yra visai kita.

Viskas prasidėjo gana nekaltai. Vieną dieną į biblioteką užėjo patrauklus vyras ir pasiteiravo, kur galėtų rasti detektyvinių knygų skyrių. Mano kolegė, pavadinkime ją Egle, iškart pašoko ant kojų ir nusivedė jį tarp lentynų. Negirdėjau, apie ką jie kalba, bet pernelyg nesigilinau. Suklusau tik išgirdusi tykų kikenimą. Rodos, jie neblogai sutarė.

Naujojo bibliotekos lankytojo vizitai dažnėjo. Ir kiekvieną kartą jį pamačiusi, Eglė pašokdavo lyg įgelta ir suskubdavo „pakonsultuoti“. Jos akys blizgėdavo. Kitaip, nei tais kartais, kai po darbo ją ateidavo pasitikti nuosavas vyras.

Kartą, kai jau baigėsi mano pamaina ir bibliotekoje geso šviesos, atsisveikinau su Egle ir išskubėjau namo. Tik po kiek laiko susigriebiau, kad darbe palikau raktus. Keiksnodamasi grįžau atgal ir sustingau išgirdusi aimaną.

Nepajėgiau suvaldyti smalsumo. Ant pirštų galų nutykinau pasieniais ir pro lentynų tarpus išvydau Eglės veidą ir nuogą vyro užpakalį žemiau. Kolegės veidą buvo užvaldęs geismas ir ji nesidrovėdama rodė savo pasitenkinimą.

Jie tikėjosi, kad yra vieni. Negalėjau atplėšti akių. Tik suvokusi, kad elgiuosi, kaip tikra vujaristė, atšokau toliau ir dėjau į kojas.

Nežinau, ar tuomet jie mane pastebėjo. Niekuomet apie tai Eglei neužsiminiau, bet netrukus kolegė išėjo iš darbo, o lojalusis jos klientas nustojo lankytis bibliotekoje.

O aš... Aš ir toliau likau stebėti kitų žmonių gyvenimą per jų skaitomas knygas.

Atsiųskite savo uždraustos meilės istoriją adresu konkursai@delfi.lt ir laimėkite 100, 200 ir 300 eurų romantika.lt dovanų čekius.

Romantika.lt – prekės Jūsų intymiam gyvenimui ir seksualus apatinis trikotažas. Orgazmo investicijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją