Ilgai ieškoję atradome meistrą, kuris turėjo savo komandą ir žadėjo darbus atlikti greitai, kokybiškai ir pigiai. Kaip mums pavyko įsirengti butą? Galiu papasakoti įrengimo istoriją patarlių pagalba.

Skūpus moka du kartus

Įsigijome butą su daline apdaila, o tada pradėjome galvoti, kaip jis turėtų atrodyti. Aš visada tikėjau spalvų magija, todėl įtikinau sielos draugą, jog mums būtinas mėlynas miegamasis ir žalias darbo kambarys. Antroji pusė vis dvejojo, bet galiausiai sutiko.

Apsilankę dažų salone išsirinkome sienų spalvą, bet tai darėme žiūrėdami į paletę. Mums primygtinai siūlė pagaminti pavyzdžius, nes paletėje spalvos skiriasi, bet nenorėjome išleisti 5–8 eurų pavyzdžiams, labai norėjome sutaupyti.

Skaitytojos atsiųstos nuotraukos apie remontą

Šio puikaus sprendimo dėka darbo kambarys įgavo neoninę žalią spalvą, ji buvo tokia ryški, kad neįmanoma buvo ilgai žiūrėti į sienas: akis paskausdavo, o skruostus išmušdavo raudonis. Panašus likimas buvo ir miegamojo... Antras perdažymas kainavo daugiau, kadangi šį kartą mokėjome už dažymą, dažus ir pavyzdžius dar kartą.

Skaitytojos atsiųstos nuotraukos apie remontą

Tingėjimas veda į ubagystę

Butą įsigijome per pandemijos atoslūgį, tačiau neįvertinome, jog prekių užsakymas užtrunka daug ilgiau, ką jau kalbėti apie jų paiešką fizinėse parduotuvėse. Beveik kiekviename prekybos taške sulaukdavome atsakymo: „neturime, sustojo gamyba, prekyboje bus po 1–o mėnesio, gal 3–jų“.

Norimas plyteles pakeitė likučiai sandėlyje, išsvajoto vandens maišytuvo ieškojome skirtinguose Lietuvos miestuose, virtuvės dalių keliavome pirkti į Latviją, buitinių įrankių ir priemonių į Lenkiją. Draugai, pažįstami perspėjo, jog turėtume iš anksto apgalvoti kiekvieną detalę, bet mes neskubėjome, keliavome į parduotuves ne šiandien, o savaitgalį, užsakymus pateikėme tada, kai buvome geros nuotaikos. Trumpai tariant, įsirengiant būstą tingėti nevalia, tą jau išmokome.

Devynis kartus matuok, o dešimtą pjauk.

Kaip jau minėjau, būsto apdailai pasirinkome meistrą, kuris jau turėjo savo komandą. Meistras pasiūlė darbus atlikti pigiau nei kitos įmonės, žadėjo, jog darbas bus kokybiškas, komanda atsižvelgs į visus mūsų norus.

Labai nudžiugome, kadangi biudžetas buvo nedidelis, o dar norėjome sutaupyti atostogoms, taigi pasirašėme sutartį ir ėmėme laukti rezultato. Kiekvieną laisvą vakarą apsilankydavome bute, stebėdavome, kaip vyksta darbas, kokia nauja detalė atsirado per tą laiką, kol mūsų nebuvo.

Vakarais butas atrodė neblogai, mums viskas taip patiko, jog pakvietėme nusimanantį apdailoje draugą pasidžiaugti mūsų lizdeliu kartu. Draugas įjungė prožektorių ir parodė mums realų vaizdą: gipskartonio plokštės papuoštos dryžiais, sienos nusėtos baltomis dėmėmis, naujai sudėliotas parketas praradęs spalvą, o langai pribraižyti, elektros lizdai neveikiantys...

Supykę ant savo meistro mes išdėliojome bute spalvotus lapelius ir nurodėme kiekvieną minusą. Meistras sutiko, jog darbas nelabai kokybiškas, todėl viską „sutvarkė“. Apsilankę su draugu dar kartą mes vėl dėliojome lapelius.

Meistras vėl viską „tvarkė“. Tada mes patys išmokyti draugo ėmėme tikrinti kiekvieną lopinėlį. Galiausiai, mūsų elektros lizdai keisti 2 kartus, lubos perdažytos 3 kartus, sienos 6, grindys 1 kartą, na, o langų nedažysi, tad gavome kompensaciją.

Skaitytojos atsiųstos nuotraukos apie remontą

Durną ir bažnyčioje muša

Apdaila, baldai mūsų bute tikrai yra, tačiau yra ir erdvių, kurias su šypsena pristatome svečiams. Lubose matyti neštų baldų žymės, ant parketo matyti netyčia numestas degantis smilkalas, vonia pasipuošusi juodomis linijomis, kurios atsirado po neatsargaus maisto įrankių plovimo, vienas orkaitės šonas sidabrinis nuo abrazyvių ploviklių, na o koridoriuje ant sienos matyti rėmelis su kaktusais, nes po juo yra atsilupusių dažų bei tinko dėmė – kažkada čia buvo priklijuojamas laikiklis iš Kinijos, kuris, deja, neatlaikė žieminių paltų.

Taip, durną ir bažnyčioje muša, nepaisant to džiaugiamės, nes tai mūsų namai, kokie jie bebūtų, o tobulėjimui ribų nėra.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Naujakurių nuotykiai“. Papasakokite, kaip įsirenginėjote būstą, kokių netikėtumų patyrėte, ir atsiųskite el. paštu konkursai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį. Čia rasite daugiau idėjų, kaip atnaujinti namus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)