Pirmiausia, ką norėčiau patarti, tai šampūno netepti per visą plaukų ilgį, juo reikia ištrinti tik šaknis. Taip pat svarbu šampūną pirma ištrinti rankose iki kol užputoja ir tik tada švelniai masažuoti palei šaknis. Plaukams sveikiau naudoti kuo mažiau putojantį šampūną. Taip pat po galvos plovimo reikia nepamiršti ir vitaminų plaukams. Tam puikiai tinka tiek kiaušinio baltymas, tiek alijošius (palaikius 5 minutes praskalauti).

Norint nusausinti plaukus rankšluosčiu, reikia švelniai juos prispaudžiant po truputį nusausinti, jokiu būdu negalima trinti, kad tik greičiau išdžiūtų, to rezultatai – šiurkštūs plaukai. Geriausia juos džiovinti natūraliai, nenaudojant plaukų džiovintuvo, nes plaukui kenkia gaunamas karštis.

O jeigu norima, kad plaukai būtų susukti natūraliai be karščio, rekomenduojama vakare išsiplovus galvą norimos apimties sruogeles susukti į laikraščio ar kito popieriaus susuktą skiautę ir laikyti jas pernakt. Ryte jas išpynus šukuoti tik prie šaknų, kad garbanos ilgiau laikytų. Galima prisegti sagutėmis pagal norimą šukuoseną ir truputį supurkšti laku dėl geresnio laikymo.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją