Istorija gan trumpa ir juokinga. Nusipirkome mes vienu metu abu išmaniuosius įrenginius, mums siūlė konsultantas papasakoti, kaip viskas veikia, bet su vaikinu pamanėme, jog esame jauni ir modernus, tad tikrai suprasime, kaip ir kas.

Atvažiavome namo ir sakau: „Nu davai pabandom“. Atsisėdome, išsipakavome savo naujus pirkinius. Žiūrim, yra instrukcija, nu galvoju, nesuprasim, pasižiūrėsim. Pirma išsipakavome išmanųjį dulkių siurblį. Žiūrim, kažkokios dalys, kažkokie neaiškūs mygtukai.

Galvoju, reik atsisiųsti kažkokias programėles. Pabandėme virš 20 programėlių, kol suradome tą vienintelę. Viskas gerai įsijungėme, bet išgirdome ,jog mūsų dulkių siurblys pradėjo šnekėti rusiškai „убедитесь что робот пылесос с влажной уборкаи установлен“.

Žinokit, mes sugaišome visą vakarą, vėliau pasidavėme ir galu gale, savaitės eigoje, paskambinom į parduotuvę, kurioje pirkome pirkinius ir paklausėme, kaip iš tikro reikia juo naudotis. Pasirodo, kad esame ne tokie ir „modernus “.

Kita istorija apie išmanųjį langu plovimo įrenginį. Nusipirkome jį tą pačią dieną, kaip ir išmanųjį dulkių siurblį ir taip pat „laužėm“ galvą kaip juo naudotis. Lyg ir įjungėme, bet pavalydavo pora centimetrų ir vėl išsijungdavo. Taip ir nesupratom iki šiol, kaip juo reiktų naudotis, tai valom senoviškai (rankom ir skuduru).

Turbūt technologijos ne mūsų galvom, nebent reik gero mokytojo, kad išmokytų mus naujovių.

Savo pasakojimus apie nutikimus naudojantis technologijomis siųskite adresu konkursai@delfi.lt – laimėtojas bus apdovanotas „pirmi.lt“ dulkių siurbliu-robotu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją