Vieną kartą mažyliai buvo užversti smėliu ir kažkokiom statybinėm medžiagom – gerų, ten dirbančių žmonių dėka pavyko padaryti „urvą“ ir išvaduoti vargšus gyvūnus. Kitą kartą, atšalus orams, nelaiminga daugiavaikė katė nutempė savo vaikus į daugiabučio rūsį, kur karaliauja viskuo nepatinkintos tetos. Su lazdom, didžiausiais klyksmais kačiukai ir katė buvo išguiti iš to nelemto rūsio. Vėl statybos, šeimyna kažkokioj srutų baloj...

Buvo aišku, kad katė nebesusitvarko su šitiek vaikų, neranda saugios, šiltos užuovėjos, pati liesa, nusilpusi, netrukus susirgs ir apkrės vaikus. Neapsikentę savanoriai susibūrė ir nusprendė kažkaip tą šešetą išsidalinti, ieškoti jiems namų, o katę mamą sterilizuoti, nepaisant ribotų galimybių dėl milžiniško globotinių perpildymo. Šeima vargais negalais buvo sugaudyta ir nugabenta į gydyklą. Na, ir prasidėjo...

Katinėliams nustatyta mikrosporija (liaudiškai vadinamas grybelis). Tai liga, kuri užkrečiama kitiems gyvūnams ir žmonėms, todėl numatyta laikina globa kaip mat išgaravo. Visi savanoriai jau turi globotinių, todėl negali rizikuoti jų sveikata. Atsidūrėme tragiškoje situacijoje: kur padėti septynis gyvūnus, kurie turi būti izoliuoti ir nedelsiant gydomi!?

Netenkam globos – paleidžiam atgal į statybas? Ar migdom visus, nes neturime lėšų stacionarui ir negalime paleisti į gatvę ligotų, kitus galinčių užkrėsti kačių? Mikrosporija – išgydoma liga, tik reikia laiko ir pastangų. Kadangi nėra laikinos globos, vietos, kur juos išgydyti, esame priversti Mefistofeliukus talpinti gydymo laikotarpiui į stacionarą. Bėda, kad tai – siaubingai brangi paslauga, ypač kai kalbame apie tokį skaičių globotinių!

Šioje tragiškoje, nesėkmių šleifu papuoštoje situacijoje yra ir šviesioji pusė: niekas daugiau nebeskriaus šešių, trapių gyvybių, daugiau jiems nebegresia pavojus, visi mažyliai, labai tikimės, bus išgydyti ir vieną dieną rytą sutiks naujuose namuose, ant mylimo šeimininko pagalvės. Katė mama bus sterilizuota ir daugiau niekada neatsives nereikalingų, nemylimų, ligotų beglobiukų. O svarbiausiai – sustabdėme mikrosporijos užkratą, pavojingą visoms rajono katėms ir žmonėms.

Reikalinga visų Jūsų pagalba. Tikimės, kad atsiras žmonių, kurie mus palaikys ir prisidės prie Mefistofeliukų gelbėjimo. Reikalinga finansinė parama šeimos gydymui, stacionarui, išlaikymui. Deja, bjaurus grybas nenuspėjamas – kartais jį nugalėti pavyksta per mėnesį, o kartais reikia ir visų trijų... Vien už stacionarą be gydymo teks sumokėti kelis tūkstančius, o ką jau kalbėti apie gydymą, katės sterilizaciją, visos šeimos nuparazitinimą, būtinus vitaminus, gerą, kokybišką maistą, galimai iškilsiančias bėdas (virusus) ir t.t.

Būsime labai dėkingi, jei Mefistofeliukų nepaliksite bėdoje. Be gerų žmonių paramos negalime jiems padėti, o trauktis nėra kur. Kol kas skolinamės pinigėlių jų išlaikymui iš globėjų, tačiau visa kosminė sąskaita bus pateikta juos išgydžius. Labai ačiū. Taip pat prašome atsiliepti žmones, kurie galbūt galėtų priglausti katinėlius po gydymo arba sutiktų priglausti sergančius. Dėkojame. Mūsų kontaktai: tel.nr. 868973782, 861558898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).