Tai nebus pasakojimas apie „very important person“ (angl. labai svarbius asmenis) – VIP, tai kalbėjimas apie vargo išsekintą padariukę – Vipę ir jos keturis mažulyčius vipiukus, negerųjų personų iškraustytus nugaišti ant plyno lauko į stingdantį šaltį. Gyvūnų globėjams prasideda pats sunkiausias metas – matyti, kaip gaišta po sostinės balkonais beglobių katyčių niekam nereikalingos, nemylimos šeimynėlės. Ar galėjome nematyti? Ar galėjome nusisukti?

Katytė Vipė ir jos mažytė šeimyna sugauta, nuvežta į veterinarinę kliniką, kur buvo nuparazitinti, patikrinti dėl mikrosporijos (nėra). Porai mažučių vipuliukų beprasidedantis kačių gripas, reikės akeles tepti gydomaisiais tepalais. Šeimynėlė patalpinta saugioje, šiltoje globoje. Teks pasveikti ir užaugti.

Mamą katę Vipę, išauginusią/išmaitinusią savąją šeimynėlę, sterilizuosime, vakcinuosime keturvalente vakcina, pakirpsime kairę ausytę (psp (pagauk sterilizuok paleisk) žymuo) ir grąžinsime į jos gyvenamą teritoriją.

Jei suskaudo širdį ir Jums, padėkite mums išauginti pirmąjį šių metų derlių, padėkite mums išmaitinti šeimyną, sterilizuoti beglobę katytę. Ačiū.

Per VšĮ „Makatukai“ organizaciją galėsite padėti Vipės šeimai ir daugiau apie ją sužinoti, kontaktinę informaciją galite rasti mūsų feisbuko paskyroje, paskambinę tel. 8 638 26 042, 8 649 45 231 arba parašę info@makatukai.lt.