Deja, užuovėja, kaip iš pradžių rodės, tokia saugi nebuvo. Mažylė, kurią praminėme Smilga, drauge su savo broliukais ir sesutėmis buvo rasta įkritusi į atvirą šulinį. Ji buvo jau be akytės, kurią, matyt, išsidūrė tarp daugybės rakandų ir statybinių medžiagų, ieškodama maistelio.

Ačiū į pagalbos šauksmą atsiliepusiai Eglei su draugu, kurie priėmė Smilgutę į laikiną globą ir tokiu būdu leido jai būti išgelbėtai!

Ši nuostabi mažylė prašo žmonių neišsigąsti jos estetinio trūkumo: akytės neturėjimas visiškai nedaro įtakos jos nuostabiam būdui, gebėjimui puikiai orientuotis ir dūkti lygiaverčiu būdu su kitais šuniukais. Ji mato galbūt daugiau, negu mes matytume užmerkę vieną akį, ji taip priprato prie tos nesančios akytės, kad kartais padūkėliškai iškiša liežuviuką, pakreipia galvytę ir tada atrodo kaip tikra padauža, kuri tarsi sako: „o man net nereikia stengtis mirktelėti tau viena akim, aš tiesiog tokia, ir kiti šuniukai tokio triuko nemoka!“.

Vilkšunio mišrūniukė Smilga be galo draugiška, žavi, proporcinga, minkšta kaip meškiukas, turi šiltą pavilnę ir gali gyventi tiek namuose, tiek voljere.

Ji laukia tavęs, mielas šeimininke, ji nori, kad tu ją pastebėtum ir pasirinktum ją kaip savo ištikimą draugę, sargę, palydovę, kaip vienintelę, kuri mylės Tave besąlygiškai.

Norėdami priimti Smilgutę į savo šeimą, skambinkite „Naminukams” tel. 8 648 30077 (Vilnius).

P.S.: atsakingiems šeimininkams kalytės transportavimą suorganizuotume ir į kitus miestus