Per tą laiką Šnapsiukės (vardas - nuo žodžio „šnopuoti“, o ne tai, ką jau tikrai spėjot pagalvoti) gyvenime nutiko daug įvykių: su mama ir broliukais įsikūrė prieglaudos narvelyje, dėl sunkių infekcinių ligų mirė jos šeimos nariai...

Būdama 2,5 mėnesių amžiaus katytė iškeliavo globai namuose. Deja, vaikystėje persirgtos ligos nepraėjo be pėdsakų. Kai 2011-ųjų vasarą teko laikinai įsikurti kituose namuose, katytė vėl susirgo. Nors ir pasveikusi bei nuo to laiko daugiau nebesirgusi, Šnapsė yra silpnesnio imuniteto, gana imli kvėpavimo takų ligoms. Šių, 2012-ųjų pavasarį katytei teko dar kartą kraustytis. Šįkart – jau ne į kitus namus Vilniuje, bet net į kitą miestą – Kauną. Tiesa, katytei išvykstant laikinosios sostinės kryptimi, atrodė, kad tai – laikina. Globėjai, sumanę atlikti buto remontą, žadėjo, kad jam pasibaigus Šnapsytė galės grįžti pas juos. Iš esmės globos laikinumas ir buvo sąlyga katytei prisiglausti Kaune.

Tačiau, kaip kartais nutinka, remontą sumąstę katytės globėjai pasirodė beesą tikri savo žodžio šeimininkai: norėjo – davė, norėjo – atsiėmė. Buto remontui pasibaigus, paaiškėjo, kad Šnapsė jame jau nebepageidaujama... Tikriausiai nesvarstysim, kodėl, ir nevertinsim priežasčių rimtumo. Na, tarkime, katytės kailiuko raštai nedera su baldų apmušalais... Taip jos ir liko „ant ledo“. Abi. Ir Diana, ir Šnapsė. Blogiausia yra tai, kad dabartinė Šnapsės globėja, sutikusi pagloboti katytę iki gegužės vidurio (kaip žinia, jau birželio vidurys – čia pat), yra apimta nevilties. Ji tikrai nebegali katytės globoti ilgiau, o eiti Šnapsė neturi kur...

Globėja Diana apie katytę: „Šnapsė nėra rankinė niurkoma katė, ji ateina pasiglostyti, galima ir ant rankų palaikyti, bet labiausiai jai reikia veiksmo, laksto, šokinėja, dūksta, vaikas dar, jie labai gerai sutarė su Plutu (kitu Dianos globotu katinu – aut. pastaba)... dabar Šnapsiukė liūdi, blogai valgo, o buvo du „proglotai“. Ji tokia gyva katė, jos visur daug, ji labai greita... jai reikia žmogaus, ir draugas katinas, manau, praverstų“.

Katytė yra sterilizuota ir paskiepyta, labai tvarkinga, neišranki maistui, nesunkiai pripranta prie kitų gyvūnų, negraužia gėlių, nedrasko baldų ir nekrečia kitų išdaigų, taip pat nėra niekam įdrėskusi ar įkandusi. Tiesiog puiki. Tik... nereikalinga. Nereikalinga tiems, kurie galėtų jai pastogę suteikti. Ir negalinti likti ten, kur tikrai liktų, jei tik globėja Diana galėtų rinktis.

Todėl su ašaromis akyse ir virpuliu balse prašome – priglauskite Šnapsę visam jos gyvenimui ar bent laikinai. Neleiskite vidurvasaryje pajusti stingdantį ledą po kojomis abiems – ir katytei, ir jos kaunietei globėjai. Jei Jūsų širdis suvirpėjo, parašykite dincikas@gmail.com , paskambinkite 867724366. Laiko likę visai nedaug – iki birželio 15 d.

Jei gyvenate kitame mieste nei Šnapsė ir jos globėja, tai – menka bėda. Transportą tikrai rasime.