Bet ši istorija ne apie juos. Šis paukštis neturi nei sniego baltumo plunksnų, nei raudono snapo, nei įmantrios giesmės. Jo apdaras paprastas ir praktiškas, pritaikytas gyventi miesto sąlygomis – nesitepantis ir nekrentantis į akis tarp pilkų miesto sieno ir asfalto grindinių.

Varna – tai be galo protingas, atsargus, ilgaamžis paukštis, beveik neturintis natūralių priešų. Dvi paras viena tokia varna tupėjo pačiame Vilniaus centre (Jogailos g., kieme, už parduotuvės „Ikiukas“). Kas valandą pro ją praeidavo nuo kelių iki keliolikos žmonių. Ir matė ją beveik visi. Be maisto, be vandans, su atviru sparno lūžiu... Nėra nei kam padėti, nei kam pabaigti kančias...

Nuo vakar varna namų globoje. Ją tinklu pagavo viena LGGD (Lietuvos gyvūnų globos draugijos) savanorė. Pamaitino, pagirdė. Deja, kad varną turėtų šansą gyventi, jai reikia atlikti sparno amputaciją ir skirti gydymą antibijotikais. Tokią procedūrą sutiko atlikti „Toto“ veterinarijos klinika. Bet visos procedūros kainuos mažiausiai 200Lt. Į skolą to padaryti negalima, turime laukti aukų. O varna, deja, laukti negali... Ji kenčia... Jai labai reikia Jūsų pagalbos. Padovanokite jai šansą gyventi! Paaukoti varnos sparniuko amputacijai.

Susisiekite: tel. 8 603 27525 (witaliukas@gmail.com)