Vilniuje, netoli Seimo, į požeminę aikštelę įšliaužė mažytė pūkuota raina katytė. Sunkiai valdė kojas, griuvinėjo, svirduliavo, bet iš baimės, siaubo ir skausmo judėjo pakankamai greitai. Pranešęs apie nelaimę vyrukas buvo tikras, kad gyvūnėlis papuolė po ratais ir jam sutraiškytos kojos. Kadangi čia ir dabar negalėjome privažiuoti, prašėme tą nelaimės nuskriaustąjį kaip nors įsidėti į kokią dėžę, saugiai patraukti iš automobilių prigrūstos aikštelės. O buvo nelengva – sužalota pūkė, sukaupusi visas jėgas, šmirinėjo po automobiliais.

Per stebuklą į pagalbą neabejingam vaikinui kur buvusi, kur nebuvusi atėjo gyvūnų mylėtoja Jūratė. Dviese vargais negalais supakavome mažylę ir skubiai nugabenome į gydyklą. Ačiū Martynui ir Jūratei. Martynas dar ir perkąstu pirštu liko, bet tai nė kiek nepakeitė sveiko požiūrio, kad sužalotam gyvūnui reikia padėti. Sveikintina!

Susitikome klinikoje – manėme, kad tai suaugęs katinas... Tokia Coliukė – visa sulaužyta! Mūsų globoje atsirado dar viena būtybė, kuri negalėjo laukti, kuri pati žaizdų neišsilaižytų ir kuriai reikia labai daug mūsų pagalbos ir vilties pasveikti. Labai sunkus atvejis. Abu klubai lūžę per klubaduobes, pažeistas kryžkaulis, panašu, kad trauma nėra nauja.

Mažylė negali vaikščioti, galinės kojos malasi, pinasi, kliūna viena už kitos, visas katytės kūnas svirduliuoja. Nežinia, ar pavyks kažkaip sutvirtinti, sukabinti tuos kaulus. Blogai jau, kai vienas klubas lūžta, o du – išvis tragedija. Laukėme vieno geriausių Lietuvoje traumatologų verdikto.

Mažylei visas gyvenimas prieš akis, o čia – tokia siaubinga trauma, bet jei tik yra šansas, bandyti būtina. Po apžiūros paaiškėjo, kad pas katytę viskas suaugę, operuoti dėl to netikslinga, tiesiog dar nervas pažeistas ir ji nespėjo išmokti vaikščioti, prisitaikyti. Buvo rasta didžiulė kirkšnies išvarža, kurią nuolat skaudėjo, ji kraujavo. Po kelių dienų katytė buvo operuota – pašalinta išvarža, kartu atlikta ir sterilizacija, nes veterinarai pastebėjo kažkokių problemų.

Šiandien Palėdžiukė jau linksmesnė – juk pagaliau nebeskauda! Sėdi stacionaro narvelyje ir smalsiai stebi pasaulį savo didžiulėmis akimis.

Labai skubiai ieškome jai globos (ar namų) – stacionare ji likti negali, po tokios operacijos jai būtina pradėti po truputį judėti, vaikščioti. Kitaip katytė visam gyvenimui gali likti neįgali. O stacionare jai ir labai nesaugu – kasdien ten pakliūna nauji ligoniukai, o kiek tokiai mažytei, neskiepytai ir dar po operacijos ir tereikia, kad užsikrėstų?

Pelėda tik nuotraukose atrodo didelė, pamatę ją realybėje nustebsite, kokia ji mažutė ir trapi. Ateityje Pelėda bus tikrai įspūdinga gražuolė katė – tikra namų puošmena, kuri sėdės ir jaukiai murks jums ant kelių, tik padėkime jai užaugti. Jei galite pagloboti ar norite suteikti namus, susisiekite su mumis. Globėjus viskuo, ko globai reikės, pasistengsime aprūpinti, pakonsultuosime, patarsime. Šiuo metu katytė yra Vilniuje.

Ačiū labai visiems neabejingiems. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.