Šiai trispalvytei, kurią praminėme Vyte, prieglaudėlėje jau neturėjome vietos. Savanorė nuvyko į iškvietimą įvertinti situacijos ir susidaryti veiksmų plano, tačiau pamačiusi apverktinai atrodančią mažą katytę ir tame pačiame rūsyje dviejų tokio pat amžiaus kačiukų palaikus, suprato, jog ir ši turbūt skaičiuoja paskutines dienas. Pagal blusų kiekį pačiame rūsyje ir sukandžiotas kojas, keista, jog Vytės kūnelyje dar liko kraujo, nes tiek blusų per visus šiuos metus neteko niekur matyti. Nusilpusi, anemiška, purvina, apsirgusi kačių gripu, kalciviroze (žaizdos burnoje), tiesiog nykstanti akyse- tokios Vytės savanorė nepajėgė palikti skausmingai mirčiai.

Draugai, turbūt ir Jums jau bloga nuo kačiukų vaizdų ir nesibaigiančių pagalbos prašymų plaukiojančių internete. Norėtume, kad jų nebūtų, norėtume, kad netektų jų rašyti, prašyti bei bandyti įtraukti kuo daugiau žmonių į jų gelbėjimų istorijas. Bet beglobių per daug, kad galėtume tylėti ir gelbėti juos be Jūsų. Vytės laukia gydymas ir visos paruošimo procedūros namams.

Jei tik galite padėti pastatyti ją ant kojų, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodant „Vyte, pasveik“: VšĮ Naminukai; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami pasiteirauti dėl Vytės sveikatos būklės, ar vėliau suteikti jai namus, skambinkite 8 648 30077 (VšĮ Naminukai, Vilnius)!