Gavome pranešimą, kad lauke prižiūrimam ir maitinamam katinėliui kažkas atsitiko. Jo letena penkis kartus didesnė nei įprasta, vargšas jau trečią dieną slapstosi, verkia, atsisako valgyti. Nujautėme, kad laukti negalima. Senyva moteris pati padaryti nieko negali – katinėlis laukinukas, net ir jos neprisileidžia. Tad pagavimui reikalinga įranga, patyrusių savanorių pagalba.

Atvykusios radome gyvūną, susisukusį į kamuoliuką, drebantį, tyliai aimanuojantį. Kažin, ar buvome mačiusios šitaip sutinusią leteną – atrodė, ji tuoj sprogs! Nebuvo kada galvoti, tuoj atsivežėm graibštą, nes su gaudyklę pagauti būtų buvę neįmanoma – joks maistas, valerijonas ar skanėstai jo nebedomino. Būklė sunki. Labai greitai jį sugavome graibštu ir nuvežėme į gydyklą. Majoras buvo primigdytas, atliktas rentgenas, katinėlis kastruotas. Vargšas dar turi ir akytę pažeistą rinotracheito (išsivysčiusi ragenos opa). Paaiškėjo, kad sunkiai sužaloti visi minkštieji letenos audiniai, anot gydytojos, katukas kažkur įkišo letenėlę ir negalėjo ištraukti. Temperatūra didžiulė, katinas nusilpęs. Laimei, nėra lūžio.

Reikia tikėtis, kad krūva vaistų, nuskausminamieji ir ramybė padės Majorui pasveikti. Katinėlis nepaprastai didelis ir gražus. Grįš atgal, iš kur paimtas. Myli šis vyrukas laisvę, todėl globos net neieškome. Visą gyvenimą gyvenęs lauke, namuose Majoras bus nelaimingas, jaus stresą, slėpsis. Tačiau tai, kad Majoras laukinukas, dar nereiškia, kad jam susižeidus skauda mažiau. Padėti turime visiems.

Majoras bus pažymėtas, nuparazitintas, paskiepytas ir paleistas jau kaip PSP. Ir be jokių abejonių, jo globėja žinos, kad visada padėsime, jei tik Majoras papuls į bėdą. Dabar svarbu, kad kojytė sugytų. Būsime dėkingi, jei prisidėsite prie Majoro gydymo Veterinarijos gydyklos stacionare. Laikymas – 7-14 dienų, vaistai, nuparazitinimas, kastracija, skiepas, apžiūra, rentgenas. Kol kas preliminari suma –116 eurų (400 Lt). Tikimės, užteks. Dėkojame visiems už pagalbą. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).

Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais, nutikus nelaimei ir esant neatidėliotinai situacijai, prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.