Sulaužyta galinė letena per sąnarį – lyg sutraiškyta, sutinusi, išsukta koja, kurią gyvūnas bando vilkti arba kelti kaip kokią nereikalingą prielipą. Sudžiuvusi, išsekusi, labai alkana katytė puolė valgyti mūsų atvežtą maistelį ir nė nepastebėjo, kaip mikliai savanorė uždėjo graibštą ir nelaimėlę patalpino į narvelį.

„Supakavę“ katytę į transportavimo dėžę kiek apsiraminome ir pradėjome galvoti. Atrodė keista, kad tokiai mažytei – vos 3,5 mėn. – atlikta sterilizacija – pakirpta dešinė ausytė. Prisiprašėme į perpildytą stacionarą. Katytę operavo vienas geriausių Lietuvos traumotologų. Sterilizacijos rando nebuvo.

Operacija buvo labai sudėtinga ir sterilizacija negalėjo būti atlikta tuo pat metu. Neaišku, kokie bus rezultatai: katytė „įsodinta“ į gipsą. Tik laikas parodys, ar operacija pavyko. Iš pradžių manėme, kad mažylė Kobrytė – laukinukė, tačiau jau po kelių dienų stacionare katytė visiškai pasikeitė – atsipalaidavo, tapo meilia, švelnia ir murkiančia mažyle! Jai tikrai reikia namų, juk katytė dar visai jaunutė (gal tik nuotraukose kiek apgaulingai atrodo kaip suaugusi katė).

Jei tik turite vietos narveliui savo namuose ir galite padovanoti šiai mažylei draugystę iki tol, kol ji pasveiks ir surasime jai atsakingus šeimininkus, labai prašome atsiliepti. Priežiūros kaip ir nėra – svarbu, kad gipso nesušlapintų (tam duosime pakabinamą indelį ant narvo). Kaip gi mes ją į žiemą paleisime po operacijos?

O stacionare amžinai negalėsime Kobrytės laikyti. Patarsime, pakonsultuosime, tikrai neliksite vieni. O galbūt norite Kobrytei iškart padovanoti namus arba priimti ją, vos tik ji pasveiks? Susisiekite. Ačiū visiems už pagalbą. Mūsų kontaktai: 868973782, 861558898 arba info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).