Pradėjome įtarti, kad tai dubens kaulų lūžiai arba kažkas su centrine nervų sistema. Kai gyvūnas nekoordinuoja, nenulaiko pusiausvyros, griuvinėja, įtariama galvos trauma, insultas, virusų pažeista nervų sistema ir pan.

Kaip tokį neįgalų gyvūną palikti gatvėje? Kad kas ateitų, išsityčiotų, ar kad palįstų po ratais dėl sveikatos būklės? Kažkoks košmaras. Nepaisant to, kad nei fiziškai, nei finansiškai esame nebepajėgūs priimti nė vieno naujo gyvūno, vėl skubus atvejis, kai paprasčiausiai negali atsakyti.

Žinojome, kad sužalotą gyvūną ne tik kad reikia paimti iš gatvės, bet dar ir tai daryti kuo skubiau, kol nenutiko bėda. Atvykusi savanorė pamatė, kad tai siamo veislės pūkuota katė. Tuoj suskubta ieškoti, kieno?! Tikrai naminė, tikrai turi turėti namus.

Radusi katytę moteris apėjo visus kaimynus – niekas nepažįsta šios nelaimėlės. Supakuota ligoniukė keliavo į gydyklą (kurioje išmaldavome pastatyti papildomą narvą, nes stacionaras pilnutėlis!). Tuoj buvo aišku, kad lūžių nėra, kažkokie neurologiniai sutrikimai.

Katytę pavadinome Namibija. Šiandien katytė jaučiasi jau daug geriau, klinika prašo ją pasiimti, o pasiimti visai neturime kur... Labai labai reikalinga tiek laikina globa (globėjus tikrai pasistengsime aprūpinti viskuo, ko tik reikės), tiek ir finansinė parama Namibijos gydymui, stacionarui, apžiūroms. Taip pat vis dar ieškomi ir senieji šeimininkai.

Jei jos būtumėm nepaėmę, vargšė tikrai „nugrybautų“ ant gatvės. Negalėdama pabėgti, sutraiškyta būtų akimirksniu. Dėkojame visiems už pagalbą. Mūsų kontaktai: 868973782, 861558898 arba info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius)