Kadangi pavieniui labai sunku „išsikovoti vietą po saule“, bandome „paleisti“ JP PSP (Pagauk Sterilizuok Paleisk) projektą. Jūsų, mieli gyvūnų draugai, prašysime mus palaikyti ir padėti sėkmingai vykdyti šį projektą.

Norėtume truputį supažindinti su sterilizacijos nauda ir paneigti kai kuriuos vis dar vyraujančius mitus apie kačių pasikeitimus po sterilizacijos:

1. Vis dar sklando nuomonės, kad sterilizuota katė nepeliauja – netiesa! Katės medžioklės instinkto neišoperuosi. Turime net kelias sterilias kates, kurios ne tik peliauja, bet ir žiurkiauja, kurios yra mylimos ir saugomos ir gerbiamos kaimynų, kurie laiko vištas, kur graužikų yra tuntai, kur negalima naudoti nuodų, kad vištos nenugaištų palesusios.

2. Vis dar išgirstame nuomonių, kad katė pasidaro vangi, tingi, niekuo nesidomi ir pan. – netiesa! Reikia tik riboti maisto kiekius arba šerti sterilizuotoms katėms skirtu maistu ir jūsų katytė ir žais, ir bus linksma, ir guvi.

3. Dar viena sklandanti priežastis, kad tai „ėjimas“ prieš gamtą. Tačiau, žmonės, mes Jūsų klausiame ar nėra taip pat blogai, kai skandinate ar kitaip atsikratote tik gimusiais katės vaikais? Arba, ar teisingai elgiatės tapdami nelegaliais daugintojais?

Sterilizacijos nauda:

Katė gyvena laimingą ir ramų gyvenimą, nes nebereikia kentėti nuolatinių rujų arba nuolatinių gimdymų;

Katė rečiau suserga pieno liaukų onkologiniais susirgimais;

Katė yra miela, žaisminga ir mylinti žmogų, taip pat kaip ir iki sterilizacijos.

Mes tik už sterilizacijas ir tik taip galime sumažinti beglobių gyvūnų skaičių!

Pirma projekto katytė jau pagauta ir sterilizuota, jai sulašinti lašiukai nuo parazitų, kadangi katytė jaunutė, prieš paleidžiant atgal į savo teritoriją, būtinai paskiepysime. Operacijos ir procedūrų kaina – 48 eurai. Labai prašome nepalikti mūsų vienų kelio pradžioje ir padėti atsiskaityti klinikai.

Tame pačiame rajone turime planų sterilizuoti dar dvi kates prie vieno pastato ir šalia gyvenančią šeimą.

Visa projekto veikla yra skelbiama VšĮ „Makatukai“ bei VšĮ „Šlapia nosytė“ feisbuko paskyrose, kur galite rasti mūsų kontaktus ir sąskaitos numerius arba pasiteirauti galima info@makatukai.lt arba slapianosyte@gmail.com

Projekto sėkmė priklausys tik nuo palaikančiųjų geranoriškumo, nes visas savo jėgas mes pasiruošę atiduoti. Nuoširdžiai dėkojame prisidedantiems!