Mažoji dar neseniai gyveno lauke, bet kurgi nepagailėsi tokio žvilgsnio. Lauke šalusi, vaikyta, gyvenusi po automobiliais, dabar glaudžiasi šiltai laikinuose namuose. Nors širdelė dar virpa, kai žmogus tiesia ranką, nors norisi spruktį į kamputį, bet iš visų jėgų stengiasi nebijoti.

Pelėda jau gali pasigirti išmoktomis pamokomis (mes už ją pasigirsim, ji dar kuklinasi):

1) puikiai žino, kas yra šaldytuvas. Ji nerėks, nereikalaus, o atsisės šalia tavęs ir žiūrės, kol neatlaikysi ir duosi skanumynų;

2) žaislai = linksmybės (nepatikėsite, bet pirmomis dienomis žaisliukas jai buvo sunkiai suprantamas objektas). Dabar ji žaidžia ir žaidžia, ir žaidžia;

3) murkimas! Ji pagaliau suprato, kad ji turi gebėjimą murkti: kai laukia maisto ar kai neišgąsdinus pavyksta paglostyti jos švelnų marmurinį kailiuką, motoriukas užsiveda!

Tokiais pasiekimas negalim nesidžiaugti. Žinote, kuo ji yra tokia nuostabi ir kitokia? Ji niekada nelenda, nevargina, nereikalauja, nekrečia šunybių ir net kraike reikalus užkasa taip, kad sunku ir pamatyti, kad jame kažkas buvo. Ją be galo smagu stebėti – ji juokinga ir žaisminga.

Pelėdai yra maždaug 4 mėn. Katytė didesnė jau nebeaugs. Liks nedidukė. Žinoma, ji ieško tikrųjų namų. Juk Kalėdos, o kur jas sutikti geriau negu su tikrąja savo šeima. Kadangi, pasilikti dabartiniuose namuose ji negali, galintys pasiūlyti nors ir globą, kreipkitės. Neleiskite Pelėdžiukui grįžti į lauką.

Jeigu norite nedidelio marmurinio draugo pelėdos akimis, mažoji lauks jūsų skambučio tel. 8 626 48 600 (atsiliepsime šiuo telefonu mes, ji dar neišmoko pakelti ragelio).