Vilniuje gyvenanti moteris padeda senukui išmaitinti pulkelį katinėlių, todėl apie nelaimę buvo informuota. Gaila, kiek pavėluotai. Senučiukas, nuėmęs spąstus, bandė žaizdas gydyti pats. Deja, pirštai nuplėšti, audiniai negrįžtamai sužaloti. Prasidėjo gangrena.

Siamukas buvo pristatytas į gydyklą. Gydytojai buvo šokiruoti to, kas liko iš pirštų kauliukų, jie išlindę iš audinių į išorę, ant viršutinės letenos dalies susiformavęs milžiniškas sumaitotų audinių gumulas. Sunku įsivaizduoti, ką gyvūnas jautė ir kaip nepakeliamai kankinosi. Amputacija. Tik buvo neaišku, kiek reikės pjauti letenos – ar visą pėdą, ar palikti apysveikę pagalvėlę mynimui.

Siamukas jau operuotas. Jei viskas bus gerai, užteks vienos operacijos, bet jei audiniai negis, reikės pjauti daugiau – lauks antra sunki operacija. Visų gerų žmonių prašome prisidėti prie Siamuko gydymo. Kol kas sunku pasakyti, ar jis galės grįžti atgal. Vis dėlto katinėlis gyvena lauke, kur reikia kovoti už būvį, saugotis plėšrūnų. Tarsimės su gydytojais, kokios jo galimybės grįžti atgal. O kol kas tikimės, kad ligoniukas pasveiks. Dar kartą įsitikinome, tarp kokių monstrų gyvename.

Kam tie spąstai buvo skirti? Bet kokiu atveju tai yra nusikalstama veika ir bandysime aiškintis, kas galėjo šitaip sužaloti gyvūną. Ačiū visiems už paramą. Nežinia, kokia bus galutinė suma, katinėlis gyvena klinikos stacionare, tad skolas kasdien auga. Tikėsimės, kad 250 eurų užteks. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.