Po savaitės sužinojome, kad toje pačioje vietoje galimai yra Latviukės sesuo ar broliukas, ir taip pat jau labai sunkiai serga.

Viena mūsų globėja nuėjo į minimą vietą ir katytę rado, bet tuo metu neturėjo galimybių ligoniuko nuvežti į kliniką. Iš jos pasakojimo supratome, kad gyvūnas stipriai serga ir praktiškai nebereaguoja į aplinką. Laukti nebegalėjome, skubėjome ieškoti mažojo ligoniuko.

Laimei, katytė buvo vietoje, pagauta ir nuvežta į kliniką.

Laumžirgiukei, kaip ir sesei Latviukei, yra stiprus rinotracheitas. Katytė net maisto neužuodė, nes kamuoja stipri sloga, iš akių vis tekėjo pūlingos išskyros. Pati katytė buvo išsekusi, išbadėjusi, visas kailis nusėtas blusų. Žodžiu, absoliuti varguoliukė.

Gera žinia ta, kad mes spėjome. Katytės jau dabar sveiksta ir nustebino, kad abi sesės – Latviukė ir Laumžirgiukė – yra švelnios, meilios ir tokios murklės, kad nepaisant jų graudžios išvaizdos, vis dėlto priverčia nusišypsoti.

O dabar sunkioji dalis ir prašymas: para stacionare be maisto ir vaistų abiem katytėms kainuoja 6 eurus, o kur dar būsimi skiepai ir mikroschemos įvedimas, todėl labai labai prašome padėti apmokėti nors dalį susidariusių išlaidų. Paramos gavėjas VšĮ „Rainiukas“

Taip pat jau žvalgomės globos ar namų.
Jei tik galite laikinai priglausti Latviukę ar Laumžirgę, skambinkite ar rašykite tel. 8 615 58898 arba info@rainiukas.lt. Ačiū už bet kokią pagalbą!